RSS

Meditatie Flashmobs in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg

di, aug 23, 2011

Spiritualiteit

Op donderdagavond 25 augustus zijn er weer Meditatie Flasmobs bij de Stopera in Amsterdam, op het Willemsplein in Tilburg en op de Coolsingel in Rotterdam. Elke voorbijganger kan hier aan meedoen. De medmob is vrij toegankelijk voor iedereen, met of zonder meditatie ervaring. En het kan in iedere houding en ieder soort kleding.

Duizenden mensen die na een lange werkdag terugkeren naar huis, zullen die dag worden blootgesteld aan een vloedgolf van rust en positieve energie. Doel van de actie is om een grote groep mensen samen te brengen die in stilte een positieve energie creëren in het drukke stadscentrum.

Deze straatmeditatie is onderdeel van de wereldwijd snel groeiende beweging van meditatie flashmobs, ook wel medmobs genoemd. Flashmobs zijn korte samenscholingen van onbekenden die via Internet hebben afgesproken in een openbare ruimte iets ludieks of verrassends te doen. Medmobs zijn meditaties in openbare ruimten zoals parken, stations of pleinen.

De MedMob ontstond in 2010 in Austin, Texas, en heeft zich sindsdien verspreid over de gehele Verenigde Staten. Dit jaar is MedMob overgewaaid naar Europa en de rest van de wereld. Vorige maand was de eerste keer dat de MedMob in zoveel wereldsteden tegelijk plaatsvond. Naast Amsterdam waren ook grote groepen mensen mediteren in steden als New York, London, Barcelona, Melbourne, Honolulu en Beiroet.

Deze meditatie evenementen sluiten aan bij de actuele ontwikkeling in de samenleving waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar balans, onthaasten en zingeving. Laatste jaren beoefenen miljoenen Nederlanders meditatie, yoga of andere ontspanningsvormen. Meditatie is niet alleen rustgevend voor veel mensen, diverse onderzoeken tonen aan dat meditatie een positief effect heeft op de gezondheid.

Locatie en meer informatie:

  • Amsterdam: donderdag 25 augustus 2011 om 18:00, Stopera City Hall. www.facebook.com
  • Rotterdam:  donderdag 25 augustus voor het stadhuis op de Coolsingel om 17.00 uur. www.facebook.com
  • Tilburg:  donderdag 25 augustus 2011 om 18:00, Tilburg Centrum, Willemsplein, op en rond de fontein met plateaus. www.facebook.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. Fidessa Docters van Leeuwen:

    Komen de Medmobs binnenkort weer naar Nederland?
    Hartelijke groeten,
    Fidessa

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?