RSS

Help het Amazonewoud te redden en teken de petitie

De Amazone loopt ernstig gevaar. Brazilië staat op het punt om de wetgeving die de bossen beschermt uit te hollen. Als we nu geen actie ondernemen, worden uitgestrekte gebieden van de ‘longen’ van onze planeet blootgesteld aan verwoestende kaalkap. Help mee om dit te voorkomen.

Al meer dan 740.000 mensen hebben getekend – laten we 1 miljoen handtekeningen ophalen voor bosbescherming in Brazilië. Teken nu en stuur de petitie door.
Update:
1,061,560 hebben de petitie ondertekend. Laten we komen tot 1,500,000

Het besluit heeft woede en protesten door het hele land veroorzaakt, en de spanningen nemen toe. Gewapende misdadigers (ogenschijnlijk ingehuurd door houthakkers) hebben de ergste dingen gedaan om milieuactivisten de mond te proberen te snoeren, maar we zetten door. Over drie dagen eisen dappere inheemse volken actie door omvangrijke protestmarsen door heel Brazilië te leiden. En betrouwbare bronnen zeggen dat president Dilma een veto overweegt tegen de veranderingen.

79 % van de Brazilianen steunt een veto tegen het aanpassen van de wetgeving, en interne druk zet Dilma’s regering ertoe dit te steunen. Maar om Dilma werkelijk te overtuigen moeten we ons wereldwijd solidair tonen met de Brazilianen. Deze globale petitie zal duidelijk te zien zijn op spandoeken van de protestmarsen voor het behoud van de Amazone. We gaan voor een miljoen handtekeningen om DE AMAZONE TE REDDEN! Teken de petitie hieronder en deel deze met zoveel mogelijk anderen:

Wereld aan Dilma: Red het Amazonewoud

Mensen zijn gek op Brazilië! De zon, de muziek, het dansen, het voetbal, de natuur — het land inspireert miljoenen mensen over de hele wereld. Om deze reden is Brazilië gastland voor het volgende WK voetbal en ontvangt Rio in 2016 de Olympische Spelen en volgend jaar de ‘Earth Summit’, een overleg om een duurzame route te kiezen voor onze planeet.

Deze liefde is niet misplaatst — het Amazonewoud is onmisbaar voor al het leven op aarde — 20 procent van de zuurstof en een vijfde van ons drinkwater is afkomstig uit dit schitterende regenwoud. Daarom is het ontzettend belangrijk dat wij het samen beschermen.

Maar Brazilië is ook een land dat zich snel ontwikkelt, en dat vecht om tientallen miljoenen uit de armoede te halen. Hierdoor is de druk op politieke leiders voor groen licht voor commerciële ontbossing en mijnontginning zeer hoog. Het is om deze reden dat ze gevaarlijk overhellen naar versoepeling van milieubescherming. Plaatselijke actievoerders worden geïntimideerd en het zwijgen opgelegd. Het is nu aan alle wereldburgers om de Brazilianen te steunen en de Braziliaanse politici aan te sporen sterk te zijn.

Velen van ons hebben in eigen land meegemaakt dat economische groei ten koste kan gaan van natuurlijk erfgoed. Voor Brazilië is er een alternatief. De voorganger van Dilma zorgde voor een spectaculaire afname van ontbossing en legde de grondslag voor een internationale reputatie als land dat milieubehoud combineert met grote economische groei. Samen kunnen we bij Dilma aandringen het werk van haar voorganger voort te zetten — teken de petitie om het Amazonewoud te redden, en stuur dit bericht daarna door naar zoveel mogelijk anderen:

Wereld aan Dilma: Red het Amazonewoud


Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. Zilvervis:

    Ach beste mensen, de tragedie die zich pijlsnel in Amazonia voltrekt maakt mij verdrietig en opstandig. Op mijn eigen blog heb ik wat recente informatie bijeengesprokkeld voor een beklemmend stukje met de laatste data. Een voorbeeld: inmiddels is zo’n 50% van het oorspronkelijke woud gekapt.http://zilvervis.net/2011/09/23/amazonia-nog-vijftig-procent/

  2. Bruggeman Marei:

    Planten en dieren zij zo belangrijk voor mens en aarde.

  3. Sanne:

    Al die mooie dieren mogen niet verloren gaan 😢

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?