RSS

Welke vissoorten kan je veilig eten?

Er zijn veel manieren om uit te zoeken welke vissoorten momenteel onder druk staan – of zelfs in hun voortbestaan bedreigd worden – en welke wel veilig zijn om te eten.

De meest populaire manier is wellicht de VISwijzer applicatie van het  Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee. Makkelijk voor als je in een supermarkt of restaurant bent.

Net zoals de papieren VISwijzer is de versie op de iPhone ingedeeld in drie groepen: Prima Keuze, Tweede Keuze en Liever Niet. In deze laatste lijst staan vissoorten die je beter niet kan eten doordat de soort bijvoorbeeld wordt overbevist of omdat de vis op een schadelijke manier wordt gevangen. Soorten die in deze kolom staan zijn bijvoorbeeld paling en Atlantische blauwvintonijn.

Ook is er een aparte lijst met vissoorten met het keurmerk van het Marine Stewardship Council (MSC). Het MSC-keurmerk is het meest strenge, internationale keurmerk voor wildgevangen vis. Vissen met dit keurmerk kunnen met een gerust hart worden gegeten.

Verder is er nog de Seafood Watch app voor de iPhone en Android, van het Monterery Bay Aquarium. De Marine Conservation Society heeft ook een website genaamd FishOnline, en natuurlijke de website van Greenpeace.

Middels deze mobile apps en websites kunnen consumenten en ondernemers geïnformeerd en gestimuleerd worden om te kiezen voor vissoorten die op een verantwoorde manier worden gevangen of gekweekt en geen schade toebrengen aan het leven in zee.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?