RSS

Jacht vaart volledig op zonne-energie

Het klinkt misschien raar, maar sinds 1880 varen er al al boten rond die enkel gebruik maken van elektriciteit. Boten op zonne-energie maakten hun intrede in 1975. Jachten zijn altijd al het toonbeeld geweest van het luxueus plezier varen op de volle zee, en nu hebben ontwerpers deze essentie samengevoegd met duurzame technologie. Uitkomst? Het jacht ‘The Wind Rose’.


Deze Wind Rose eco-jacht is ontworpen door een design team bestaande uit Kaish B Davierwalla, Alessandro Bettoncelli, Gabriele Terruzi en Gianluca Giordano en zal volledig op zonne-energie varen. Een fotovoltaïsch systeem, bestaande uit verscheidene zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de boot voor optimaal gebruik van het zonlicht, zal er voor zorgen dat het jacht geen uitstoot heeft.


De energie-efficiëntie zal niet alleen tot uiting komen door middel van het gebruik van zonne-energie. De stevige maar volumineuze structuur van de boot zal de invloeden en effecten van de klimaatverschillen op zee verminderen, waardoor de veiligheid en houdbaarheid van de boot flink verbeterd. Het jacht, die van buitenaf zo onstuimig oogt, heeft veel ruimte voor haar passagiers incluis een aantal zwembaden en zal de weelderigheid en luxe samenbrengen met duurzaamheid.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. nicos:

    Leuk verhaal om een groen imago te creëren. Ik zie zo’n 12 volledige pv panelen. 12x 300 Wp = 3,6 Kwp. Deze zullen dus genoeg opleveren om de verlichting, koeling, tv en jacuzzi van stroom te voorzien. Helaas zal het voor de motor net genoeg opleveren om de haven uit te komen.
    Ik denk dat er niet bij vermeld wordt dat er gewoon een dikke benzine motor in ligt om te kunnen varen.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?