RSS

Zo word je slank zonder moeite

wo, aug 3, 2011

Gezondheid en Voeding

De meeste slanke mensen hebben heel wat dingen gemeen. Ze hanteren vaak dezelfde levensstijl die ervoor zorgt dat ze slank blijven zonder extra inspanningen. We verzamelden hun 10 beste tips zodat ook jij door op kleine dingen te letten slank wordt.

Niet diëten
“Je moet van de dieetmentaliteit afraken, het is belangrijker dat je je levensstijl permanent verandert” aldus voedingsspecialiste Anne Fletcher. “Natuurlijk moet om te vermageren minder calorieën opnemen. Daarom moet je je bewust worden van wat je eet en de juiste keuzes maken, dat is veel efficiënter voor je lijn op langer termijn dan een snel crashdieet. Eet dus meer fruit en groenten, vezels en drink veel water.”

Weegschaal
Slanke mensen weten hoeveel ze wegen. Ga dus regelmatig op de weegschaal staan. Het is belangrijk dat je hier niet obsessief mee bezig bent. Maar zo kun je wel in de gaten houden dat 1 extra kilo er geen 5 worden. Kom je te veel bij, kun je meteen in actie schieten.

Regelmatig sporten
“Uit onderzoek bleek dat 90 procent van de succesvolle afvallers dit bereikte door regelmatig te sporten. Je moet niet meteen overdrijven. Ben je geen fervente sporter, bouw dan zachtjes op. Begin bijvoorbeeld met dagelijks een kwartiertje te wandelen. Eens je de smaak te pakken krijgt, kun je verschillende sporten uit proberen om het interessant te houden. Kies er de work-out uit die het beste bij je past.

Problemen oplossen
Bijna iedereen zoekt wel eens troost in een ongezonde snack. Maar magere mensen maken hier geen gewoonte van. “Als je de drang voelt opkomen om te emo-eten, dan moet je in gedachten houden dat eten je problemen niet zal oplossen. De kans is zelfs groot dat je jezelf slechter voelt na een schranspartij door een schuldgevoel. Voel je een dipje opkomen, maak dan een wandeling, bel een vriendin, speel met de kinderen of neem een heet bad om je gedachten te verzetten”, aldus Fletcher.

Voldaan
De meeste slanke mensen zijn er in getraind te voelen wanneer ze voldaan zijn. Ze eten trager en stoppen met eten, zelfs als er nog iets op hun bord ligt”, aldus dieetexperte Jill Fleming.

Verleiding
Magere mensen vullen hun kasten vaak enkel met gezonde dingen. Dat betekent niet dat je nooit meer iets ‘lekker’ in huis mag halen, maar zorg er altijd voor dat je ook een gezond alternatief hebt.

Belonen
Als je jezelf beloont met een lekkernij. Geniet er dan bewust en traag van, dan ga je achteraf minder zin hebben in ongezonde snacks. Heb je zin in chocolade, is het beter te genieten van een klein stukje, dan er een hele dag naar te snakken om dan ’s avonds te een schranspartij te houden.

Ontbijt
Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de succesvolle afvallers dagelijks ontbijt. Het beste is dat je iets eet in het eerste halfuur nadat je opstond. Je metabolisme begint namelijk pas te werken wanneer je iets eet.

Maaltijden overslaan
Het overslaan van maaltijden is slecht voor twee redenen. Als je langer dan 6 uur niets eet, vertraagt je metabolisme. Ook ben je daarna zo hongerig dat je haast alles in je mond zou stoppen. Om af te vallen eet je best een kleine maaltijd om de 3 tot 4 uur.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Tanja:

  Geloof me,
  niet alles heeft met veel of weinig eten te maken!!!
  emoties, jarenlange stress, vermoeidheid, niet voor jezelf opkomen!! het heeft er allemaal mee te maken. En ik ken magere mensen die heeeel fout eten.
  Luister goed naar je intuitie..en kijk eens naar je LEVERENERGIE.. als die verstopt is, kun je zelfs van water nog “dik” worden.
  Dus lieve mensen soms is het niet leuk om te lezen dat je gewoon dit of dat moet doen… om “slank” te worden. Het kan ooit zijn dat je compleet anders moet eten en veel moet rusten ipv veel sporten en niet snacken. Snack gezond, beweeg met mate en leef vanuit je gevoel, los onverwerkte emoties op… dat “verlicht” letterlijk en figuurlijk ! Ik spreek uit ervaring, was altijd superslank, maar door jarenlange stress en ’t voor iedereen behalve mezelf goed bedoelen en maar doorgaan, kwam ik kilo’s aan. Ik ben ze kwijtgeraakt met rust, ander dagritme, keuzes maken en mineralen. En ik LEEF weer…

 2. Maysoon:

  Hallo Tanja,
  wat je zegt is helemaal waar. Ik worstel nog steeds met mijn emoties en het zorgen voor iedereen behalve voor mezelf. Maar ik denk dat de combinatie van jouw manier en gezond eten en bewegen is de oplossing. Ik hoop dat we sterk genoeg kunnen zijn in dit leven.

 3. marit:

  Ik ben een meisje van twaalf en heb altijd t gevoel dat ik moet eten. Niemand vind me echt dik maar echt dun ben ik niet. Ik heb nogal brede heupen. En dat zit mij in de weg. Maat is er iemand die mij kan helpen?

 4. Yasmin:

  Ik heb hetzelfde niemand vindt me echt dik
  Maar ik heb best brede bovenbenen

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?