RSS

Betere vrouwenrechten kunnen voedselzekerheid in de wereld garanderen

De mensenrechten voor vrouwen moeten beter gewaarborgd worden om zo voedselzekerheid in de wereld te garanderen. Dat heeft Olivier De Schutter, VN-rapporteur voor het recht op voedsel, vandaag verklaard.

Over heel de wereld lijden meer dan een miljard mensen honger. Volgens De Schutter is dat niet te wijten aan een wereldwijd tekort aan voedsel. “Het zijn politieke keuzes die tot de verarming van de plattelandsbevolking leiden”, aldus De Schutter. “De plattelandsbevolking in ontwikkelingslanden kan levensnoodzakelijke voedingswaren niet meer kopen.”

Mensenrechten

De rapporteur merkt op dat vrouwen, de voornaamste voedselproducenten, in arme landen gediscrimineerd worden, zowel binnen als buiten het gezin. “Zelden zijn ze de eigenaar van hun gronden. Ze hebben weinig kans om krediet te krijgen, hun visies over investeringen worden helemaal niet in rekening gebracht en ze hebben minder onderwijs genoten”, aldus De Schutter. Door discriminatie ten opzichte van vrouwen te bestrijden is het volgens hem mogelijk om hun productiviteit te verhogen en zo honger uit de wereld te helpen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?