RSS

Braziliaanse student ontwikkelt waterzuiveringssysteem op zonne-energie

Een student aan de Federale Technische Universiteit van Goiás in Brazilië heeft een systeem uitgevonden dat water zuivert met alleen maar een doos en zonlicht. Door geen elektrische energie te gebruiken vermijdt hij de uitstoot van CO2.

De uitvinding is niet meer dan een doos van vijf houten planken die met aluminiumfolie bekleed zijn. Het water dat gezuiverd moet worden, wordt eerst in plastic (PET) flessen gegoten. De flessen worden gedurende zes uur in het toestel geplaatst, tot het water een temperatuur van 70 graden Celsius heeft bereikt. De toxische bestanddelen, de bacteriën en virussen worden geëlimineerd als gevolg van de warmte.

Het plaatselijke waterzuiveringsbedrijf Saneamiento de Goiás bevestigde dat de onzuiverheden inderdaad uit het water verdwenen waren. “Het is een goedkoop systeem dat nauwelijks een vierkante meter inneemt”, zegt uitvinder Leonardo Lira. “Het kan daardoor aan een verschillende ruimtes worden aangepast. Door gebruik te maken van zonlicht wordt het gebruik van gassen en de uitstoot van CO2 vermeden, ideaal voor arme gemeenschappen die geen toegang hebben tot basissanitair.” (IPS)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?