RSS

Gezamenlijke meditatie in 80 wereldsteden, ook in Amsterdam

Op donderdag 28 juli gaan duizenden mensen in meer dan 80 wereldsteden tegelijk mediteren, onder meer in het drukke centrum van Amsterdam, New York, London, Melbourne en Beiroet. Op de Dam in Amsterdam zal midden in de drukke avondspits een grote groep zittende mensen een enorme stilte en rust uitstralen.

Deze meditatie duurt een uur en wordt afgesloten met een gezang van 10 minuten. Duizenden Amsterdammers die na een lange werkdag terugkeren naar huis, zullen die middag worden blootgesteld aan een vloedgolf van rust en positieve energie. Doel van de actie is om een grote groep mensen samen te brengen die in stilte een positieve energie creëren in het drukke stadscentrum.

Initiatiefnemer van deze flashmob is de Amerikaanse groep MedMob. Zij hielden in januari 2011 met 60 mensen de eerste meditatie flashmob in het Texas State Capitol, het overheidsgebouw van de staat Texas in Austin. Inmiddels is MedMob in zeer korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met in sommige steden meer dan 250 deelnemers.

Donderdag 28 juli wordt de eerste keer dat MedMob de meditatie in zoveel wereldsteden tegelijk laat plaatsvinden. Naast Amsterdam zullen ook grote groepen mensen mediteren in steden als New York, London, Barcelona, Melbourne, Honolulu en Beiroet.

De meditatie op de Dam in Amsterdam (naast het Nationaal Monument) begint om 17.00 uur en iedereen kan deelnemen aan de flashmob.

Dit meditatie-evenement sluit aan bij de actuele ontwikkeling in de samenleving waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar balans, onthaasten en zingeving. Laatste jaren beoefenen miljoenen Nederlanders meditatie, yoga of andere ontspanningsvormen. Meditatie is niet alleen rustgevend voor veel mensen, diverse onderzoeken tonen aan dat meditatie een positief effect heeft op de gezondheid.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

 1. Oli4b:

  Volgens mij is het idee van een flashmob dat het niet van te voren openbaar wordt gemaakt 🙂 Ik doe mee in die andere wereldstad, Rotterdam.

 2. Marco:

  En waar staat dat dan, dat het van te voren niet bekend mag worden gemaakt?
  Want als je dat niet doet, kun je daar dus in je eentje, of alleen met je vrienden zitten.

  En bij m’n weten gaat er van een grotere groeps-meditatie meer kracht uit.

  Ik doe morgen in A’dam mee.

  Gr, Marco

  P.S. Leuk om ook even link naar de BoedhaMob op het Utrecht CS (04-03-’11) te plaatsen: http://www.arendlandman.nl/2011/03/boeddhamob-op-station-utrecht-centraal-op-4-maart-flashmob-met-een-boeddhistisch-tintje-door-spirituele-jongeren-die-aandacht-vragen-voor-innerlijke-rust/

 3. Marco:

  Filmpje van die BoedhaMob op Utrecht CS: http://www.youtube.com/watch?v=V4x0rXmiZSY&feature=player_embedded

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?