RSS

Nissan ontwikkelt een oplaadsysteem op zonne-energie voor de Leaf

Ondanks het feit dat de elektrische auto’s emissievrij zijn, hebben critici nog wel eens hun twijfels. Elektrische voertuigen moeten worden opgeladen en hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen zoals steenkool en gas. Dit gaat tegen alles in waar het duurzame rijden voor staat, want de afname van co2 uitstoot wordt nu slechts verplaatst van de auto naar de energiecentrale.

De Nissan Leaf wordt is sinds vorig jaar verkocht en volgens Nissan behoudt de batterij 80% van haar capaciteit, zelfs na de sloop. Met een oog op de toekomst wanneer de batterijen van nu gesloopt zullen worden, heeft Nissan een alternatief voor elektrische opslag voor ogen in de vorm van de Nissan Leaf batterij. Ook heeft Nissan een nieuw prototype oplaadsysteem op de markt gezet in samenwerking met 4R Energy Corporation.

Het systeem maakt gebruik van zonnecellen om Li-ion batterijen van 96 kwU op te laden, het systeem bestaat uit twee batterijen in de vorm van een blad (leaf). Het prototype wordt nu getest in het Nissan hoofdgebouw in Yokohama, op dit gebouw zijn zonnecellen geïnstalleerd op het dak die vier Li-ion batterijen van energie voorzien. Deze batterijen zullen op haar beurt de voertuigen voorzien van energie. Het systeem zal genoeg energie genereren opslaan om 1800 Leafs per jaar op te laden.

Er zijn al grote ontwikkelingen rond zonne- en windenergie, maar het opslaan van energie dat gegenereerd wordt door deze bronnen is altijd nog een probleem geweest. Maar met de komst van nieuwe oplaad- en opslag oplossingen van Nissan zijn er hoge verwachtingen gespannen, misschien vind er zelfs een revolutie plaats op de manier waarop elektrische voertuigen opgeladen- en gebruikt worden, en kan het rijden zonder emissies een feit worden.

Het bedrijf is erg enthousiast over de nieuwe opslag oplossingen en wil deze ook aan de commerciële bedrijven gaan verkopen. Na de Fukushima ramp zal het niet onlogisch zijn als het bedrijf zulke milieuvriendelijke projecten zal blijven stimuleren, ook met het oog op de protesten tegen kernenergie en de  sluiting van kernreactoren. Dit leidt tot een flinke stimulans voor alternatieve energiebronnen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?