RSS

Miljoen huizen in Bangladesh op zonne-energie

do, jun 16, 2011

Wetenschap en Natuur

Nergens in de wereld groeit het gebruik van zonnepanelen zo snel als in Bangladesh. Het energie-arme land in Azië telt inmiddels 1 miljoen huizen met zonnepanelen. Dat meldt topman Nazmul Haq van de overheidsdienst die de panelen goedkoop verstrekt.

“Dit is de snelste uitbreiding van zonne-energie waar ook ter wereld”, zegt Haq. “We passeerden de mijlpaal van 1 miljoen huizen 18 maanden eerder dan gepland. We streven nu naar 2,5 miljoen huishoudens in 2014.”

Slechts 60 procent van de 150 miljoen inwoners van Bangladesh heeft een aansluiting op het stroomnet. Veelal gebruiken ze dure kerosinelampen voor hun verlichting ‘s avonds. De betrouwbaardere zonnepanelen betalen ze veelal af in kleine maandelijkse termijnen. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?