RSS

Tûranor PlanetSolar: Superjacht op zonne-energie

di, mei 31, 2011

Wetenschap en Natuur

Een luxejacht dat z’n energie uit zonnepanelen haalt. De Tûranor PlanetSolar is bezig aan een wereldreis en ligt momenteel in het Australische Brisbane. Het volledige oppervlak van het jacht is bedekt met zonnepanelen.

Het schip is bezig aan de eerste wereldreis op zonne-energie. Op 27 september vertrok het jacht in Monaco en intussen is het ook al in Miami en op de klimaattop van Cancun geweest. De boot kostte 12,5 miljoen euro en kreeg een naam die afkomstig is uit ‘The Lord of the Rings’. ‘Tûranor’ kan worden vertaald als ‘De Kracht van de Zon’.

Meer dan 500 vierkante meter op de boot is bedekt met zonnepanelen. Daardoor lijkt het vanuit de lucht eerder op een klein vliegdekschip. Het jacht kan een snelheid halen van 14 knopen. Er kunnen ongeveer 40 passagiers aan boord vervoerd worden. Na de recordpoging om op zonne-energie rond de wereld te varen, zal het schip dienst doen als luxejacht.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?