RSS

Duitsland stopt met kernenergie

Uiterlijk in 2022 moeten de zeventien Duitse kerncentrales zijn gesloten. Daarover is de christen-liberale coalitie het vannacht na twaalf uur onderhandelen eens geworden.

De meeste reactors zullen al in 2021 worden gesloten, maar om eventuele problemen met energie op te vangen blijven er drie nog een jaar langer open. Wegens de problemen bij de kerncentrale Fukushima I in Japan besloot Berlijn zeven van de zeventien kerncentrales voor een veiligheidscontrole stil te leggen. Volgens de bronnen zouden deze dichtblijven. Ook een achtste centrale in Krümmel zou snel dichtgaan.

Vorig jaar had de regering-Merkel nog besloten de oude centrales zeven jaar langer open te houden en de nieuwere veertien jaar, dus tot 2036. Op dat besluit kwam veel kritiek. De onvrede nam verder toe na de ramp in Fukushima. Er vonden massale protesten plaats tegen kernenergie. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?