RSS

‘Wereldeconomie zal 4,2 procent groeien’

wo, mei 25, 2011

Economie en Ondernemen

De wereldeconomie zal dit jaar met 4,2 procent groeien en in 2012 met 4,6 procent. Dit verwacht de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Volgens de OESO ligt het herstel van de economie na de financiële crisis en de recessie goed op koers. Handel en investeringen nemen als gangmakers van de groei de plaats in van stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken. Ook neemt het vertrouwen in de economie toe, aldus de OESO.

Voor de eurozone rekent de OESO voor 2011 en 2012 op 2 procent groei. De Amerikaanse economie, de grootste ter wereld, zal naar verwachting in 2011 met 2,6 procent groeien en in 2012 met 3,1 procent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Tomgreen:

    Hmmm….en waar is die groei op gebaseerd? Er is een lang waar ze Bruto Nationaal Geluk als maatgeving hanteren. Gaat hierbij vast niet op?!
    En, dergelijke financiele groei is maar tijdelijk. Ligt het werkelijke kapitaal niet elders? In ons hart? In de aandacht voor mensen om ons heen? de natuur?

  2. Hadewijch Verhenne:

    Het probleem was niet dat de wereldeconomie niet groeide, het probleem was dat de winst van die groei voor een zeer kleine groep mensen was!
    De wereldeconomie hoeft helemaal niet te groeien, ze moet evenwichtig worden!

    Wat ik liever zou lezen is: de bestaanszekerheid van vele armen in de hele wereld stijgt!

    Of korter gezegd: er zijn minder superrijken en minder armen. Dàt zou het goede nieuws zijn en daarvoor hoeft de wereldeconomie niet te groeien. daarvoor moet ze in balans blijven. We moeten af van die eeuwige groei, we moeten naar aan compleet ander financieel en economisch systeem, dat gebaseerd is op evenwicht, niet op groei! Het enige wat moet groeien, is de individueel levensstandaard van de allerarmsten en de armsten. De Derde en Vierde Wereld dus.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?