RSS

Totale energiecapaciteit van duurzame energie overtreft die van kernenergie voor het eerst!

We hebben het eerder al gehad over het feit dat duurzame energie bezig is aan een serieuze opmars in de energie sector. Nu hebben we nog een reden om juichen, voor het eerst in de geschiedenis heeft wereldwijd de totale capaciteit van alle hernieuwbare energiebronnen samen die van de kernenergie ingehaald. De drie belangrijkste hernieuwbare bronnen zijn windenergie, waste-to-energy centrales en zonne-energie .

Volgens het World Nuclear Industry Status report 2010-2011, uitgegeven door het Worldwatch Instituut in Washington (VS), is de totale capaciteit van windenergie vastgesteld op 193 Gigawatt. Die van biomassa, waar wij overigens geen voorstander van zijn,  en waste-to-energy centrales samen op 65 GW- , waterkracht op 80 GW, en de totale capaciteit van zonne-energie staat op 43 GW, samen is dit een totaal van 381 GW en dit is meer dan de totale capaciteit van kernenergie die vastgesteld staat op 375 GW (voor de Fukushima ramp).

Deze energiecapaciteit overtreffing wordt overigens door veel mensen in de energie sector momenteel over het hoofd gezien. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat de laatste 15 jaar de groei van de capaciteit van duurzame energie die van kernenergie al verslaat. De capaciteit van windenergie is van een kleine 6.1 GW in 1996 naar een flinke 193 GW in 2010 gegroeid (!). In de Verenigde Staten is het aandeel van duurzame energie in nieuwe capaciteit gemeten, gestegen van maar liefst 2 procent in 2004 naar 55 procent in 2009. En in deze periode zijn er geen kernfaciliteiten gebouwd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Als dit waar is, is het fantastisch nieuws!
    Maar er staat geen bron bij, waar komt dit nieuws vandaan?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?