RSS

Historische kans voor de mensenrechten

di, mei 17, 2011

Politiek en Samenleving

De Arabische lente, de golf van revoluties en volksopstanden die in verschillende Noord-Afrikaanse en Arabische landen plaatsvindt, en de mobiliserende kracht van de sociale media daarin kunnen een historische kentering inhouden voor de mensenrechten. Dat stelt Amnesty International in haar jaarrapport.

De mensenrechtenorganisatie, die dit jaar haar 50ste verjaardag viert, roept de westerse landen op hun politieke steun aan repressieve regimes onmiddellijk op te geven en de hervormingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en elders volledig te ondersteunen.

Unieke kans
Amnesty wijst de internationale gemeenschap op haar verantwoordelijkheid. “Een eensgezinde internationale reactie is nu nodig”, zegt de organisatie, verwijzend naar Jemen, Bahrein en Syrië, en noemt de protesten in landen als Egypte, Tunesië, Libië, Bahrein, Jemen en Syrië een “unieke kans”, en wijst ook op de rol van Facebook en Twitter. “Met behulp van nieuwe technologieën tonen de mensen aan de wereld hoe hun regering gewelddadig de vrije meningsuiting beknot“, aldus Karen Moeskops van Amnesty International.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?