RSS

Indian Summer Festival 2011

Het Indian Summer Festival in Broek op Langedijk komt er weer aan! Dit jaar vindt op 18 juni 2011 alweer de 11e editie plaats van het spectaculaire evenement. Indian Summer 2011 wordt gehouden in Recreatiegebied Geestmerambacht en biedt een mooie line-up.

Indian Summer is sinds 2001 een jaarlijks terugkerend muziekfestival. Sinds de 3e editie in 2003 is het festival bovendien uitgebreid met een dancepodium. Daarna is ook de samenwerking met ID&T aangegaan, wat betekent dat er elk jaar bekende dj’s optreden! Voor de elfde keer presenteert Indian Summer Festival zich als een uniek eendaags evenement, dat werkelijk van alle markten thuis is en uniek is in zijn soort, en zich heeft weten te ontwikkelen tot één van de mooiste en gezelligste evenementen van Nederland.

Het festival biedt zeven podia met verschillende muziekstijlen zoals pop, rock, 3FM Serious Talent, dance, electro, techno, theater en 80’s & 90’s.

De programmering op 18 juni is als volgt:

Poprock
Faithless Sound System
Kane
Caro Emerald
Waylon
Go Back to the Zoo
Shantel

Dance Mainstage
Sebastian Ingrosso
Martin Solveig
Sunnery James & Ryan Marciano
Dada Life
Bart Skils
Mightyfools
Warren Fellow

Dance 2 (Free Spirit)
Hardwell
Sidney Samson
Quintino
Gregory
Shermanology
Lucien Foort
Gregor Salto
Jaziah

80’s & 90’s
Ben Liebrand
We love 80’s & 90’s
90’s now
Alex van Oostrom

Op de 3FM Serious Talent Stage zijn wederom de 9 “nieuwe” talenten live te zien. Het ondersteunen van nieuw talent staat bij  3FM Serious Talent en Indian Summer Festival allebei hoog in het vaandel, dat laat de programmering van het Serious Talent stage wel zien. We stellen de 9 talenten op het 3FM Serious Talent Stage kort aan je voor:

Handsome Poets
Vorig jaar ging het heel hard met de Handsome Poets. In een jaar tijd groeide de band explosief en raakte hun eerste single “Blinded” de juiste snaar bij het publiek. Zij waren vorig jaar al te zien in het voorprogramma van de bands Hurts en Scouting for Girls, en zullen dit jaar mee toeren met de band Blof. De muziek is te typeren als frisse, opgewekte pop met een dansbare groove en 80’s sound.

Only Seven Left
Is er een minimum leeftijd voor serieuze rock? Only Seven Left bewijst het tegendeel! Deze jonge Hilversumse pianorockband werd opgericht in 2006 en bestaat uit vijf realistische jonge jongens met een gezamenlijke droom: popliedjes mét inhoud spelen voor een groot publiek.  De hoofdingrediënten van hun muziek zijn stevige gitaren, poëtische teksten en pakkende melodieën. De piano zorgt daarbij voor een verfrissende sound met een melancholisch tintje.

De band was in Ahoy al te horen met Tokio Hotel en stond in Paradiso als voorprogramma van De Dijk. Na een uitverkochte tour met Destine kwam op 24 september 2010 hun debuutalbum “It Was All A Dream” uit.

Ralph de Jongh & Crazy Hearts
Rasperformer Ralph de Jongh startte zijn carrìère als soloartiest met diepe wortels in de Nederblues.  Het afgelopen jaar heeft de van oorsprong Brabantse Ralph de Jongh zich verder ontwikkeld en komt nu samen met zijn band Crazy Hearts op 28 mei met een officieel debuutalbum. Het publiek zal verrast worden door dit nieuwe Nederlandse fenomeen dat met verve vergeleken kan worden met Herman Brood of Arno Hintjes.

Lola Kite
Lola Kite is ontstaan als een muziekproject van Keez Groenteman, Jasper Verhulst en Bram Vervaet maar is ondertussen uitgegroeid tot een heuse band. Na hun debuutalbum is de band in korte tijd uitgegroeid van ‘innemend charmant’ tot ‘waanzinnig overdonderend’. Zij waren eerder o.a. al te zien op Noorderslag en werden uitgeroepen tot “Hollandse Nieuwe” bij 3 voor 12.

Chef Special
Joshua Nolet , Guido Joseph, Wouter Prudon, Jan Derks en Wouter Heeren besloten in de zomer van 2008 hun tourbus te pakken en een nieuw avontuur aan te gaan. Met succes want de band heeft in inmiddels al meer dan 150 shows in Europa mogen verzorgen. In oktober 2010 was Chef Special met hun eerste single “Airplaying”  te zien in De Wereld Draait Door.

Beans and Fatback
Beans en Fatback zijn binnen de kortste keren uitgegroeid tot een van de meest energieke en veelbelovende bands die Nederland op dit moment rijk is. Door de bijzondere samenstelling van drums,  orgel, piano, bas, gitaar, zang en veel, heel veel percussie, versmelten zij soul en folk met het grootste gemak van de wereld. Vooral door de diversiteit blijven de band en hun liedjes voortdurend uniek.

Nicole Bus
Nicole Bus is a soulvolle singer/songwriter met een rauw en authentiek geluid. Op haar elfde begon ze met het schrijven en componeren van haar eigen liedjes. Als beloning voor het winnen van het Gospel Challenge 2009 mocht ze het Gospel Festival in Paradiso openen met haar winnende nummer Jeruzalem. In 2010 werd Nicole uitgeroepen tot 1 van de beste acts op het Xnoizz Festival en rondde haar eerste  gospel  project succesvol af met de gospel EP ‘’U alleen’’. Op 11 december won ze de Grote Prijs van Nederland en nu werkt ze hard aan haar album dat dit jaar nog uit zal komen.

Krystl
Krystl werkte het afgelopen jaar samen met verschillende nationale en internationale songwriters. Haar eerste single ‘Golden Days’ is mede door haar geschreven. Deze track is momenteel te horen in de nieuwe tv-commercial van Martini Spumante. In het voorjaar van 2011 zal haar eerste plaat verschijnen.

Spekkoper
Spekkoper combineert treffende Nederlandstalige teksten van zanger en bassist Chris Engering met de pakkende gitaar- en pianomelodieën van Stijn Rhebergen. Drummer Nathan Tamis zorgt voor de opzwepende ritmes. De jongens speelden 10 jaar lang samen in de band The Drift en hebben in die tijd veel podiumervaring opgedaan. De afgelopen jaren zijn de drie muzikanten de oefenruimte in gedoken om een compleet nieuw repertoire te schrijven. Stevig, eerlijk en Nederlands.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?