RSS

De vijf mooiste treinreizen ter wereld

Vergeet vertragingen en overvolle wagons. Deze treinritten verlopen in een uiterst ontspannen sfeer en voeren je langs adembenemende landschappen waardoor te laat aankomen op je vakantiebestemming slechts bijzaak is.

Royal Scotsman
Een reis met de historische Royal Scotsman brengt je naar het hart van de Schotse Hooglanden. De trein biedt slechts plaats aan 36 gasten. Zij verblijven in luxueuze privéwagons met balkon om te genieten van de fascinerende kasteellandschappen. Bovendien kan je tijdens de vijfdaagse reis smullen van exquise gerechten. Na het eten vertelt een Schotse gids verhalen die de geschiedenis van het land tot leven brengen. Kostprijs: 4.970 euro voor twee personen.

www.royalscotsman.com

Eastern Oriënt Express
De Eastern Oriënt Express kronkelt door Thaise binnenlanden van Bangkok naar Singapore. Het traject wordt onderbroken in Kanchanaburi. Daar kunnen passagiers een boottocht maken op de legendarische Kwai-rivier. Verder stopt de trein in Georgetown en Penang.

www.orient-express.com

Maharaja Express
Wie droomt van een onvergetelijke reis door India, kan een reis met de Maharaja overwegen. Het treinstel biedt plaats aan 84 personen en 60 personeelsleden. Elke wagon is voorzien van panoramische ramen die toeristen indrukwekkende vergezichten garanderen. Aan luxe geen gebrek in deze trein: tijdens de rit kan je naar verhalen luisteren van beroemde Indiase geschiedkundigen en proef je heerlijke gerechten van gerenommeerde koks. Wie een suite boekt, krijgt zelfs een auto met chauffeur ter beschikking om de streek te verkennen als de Maharaja Express stopt.

www.themaharajasexpressindia.com

Shongololo Express
Zoveel mogelijk van Afrika ontdekken op korte tijd kan dankzij de Shongololo Express. De trein doorkruist maar liefst zeven landen: Zuid-Afrika, Namibiië, Botswana, Zambia, Mozambique, Zimbabwe en Swaziland. Bovendien rijdt deze trein vooral ‘s nachts waardoor er overdag tijd is om op safari te gaan.

www.shongololo.com

Rocky Mountaineer
Geniet van de prachtige Canadese natuur vanuit de Rocky Mountenier. De duurste suites zijn bijna volledig uit glas gemaakt en bieden je een schitterend uitzicht op kolossale bergen, heldere meren en uitgestrekte bossen.

www.rockymountaineer.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?