RSS

China verdubbelt doelstelling zonne-energie

vr, mei 6, 2011

Wetenschap en Natuur

China verdubbelt de doelstelling voor de productie van zonne-energie. In 2015 moet China 10 gigawatt aan zonne-energie produceren. Dit meldt de Chinese zakenkrant Shanghai Securities News vrijdag.

Verder verhoogt China de doelstelling voor 2020 van 20 naar 50 gigawatt. Hierdoor zou 15 procent van de energieproductie uit zonnepanelen moeten komen. Dit verklaart Li Junfeng, vicedirecteur van de onderzoekstak van Nationale Onderzoeks- en Hervormingscommissie, tegenover Shanghai Securities News. De huidige Chinese productiecapaciteit van zonne-energie ligt nog onder de 1 gigawatt.

De verhoging van de doelstelling is een reactie op de nucleaire ramp in Japan. Peking gaat ook zijn kernreactoren inspecteren op veiligheid en het heeft alle nieuwe projecten stilgelegd. Hierdoor komt zonne-energie meer in beeld voor de energieproductie.

China is de grootste producent van zonne-energie apparatuur. Een aantal van de grootste bedrijven zoals Trina Solar, JA Solar en Suntech Power is gehuisvest in China. Vorig jaar was China de grootste investeerder in schone-energie, voor Duitsland en de Verenigde Staten. China is tevens ook de grootste producent van broeikasgassen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?