RSS

Eerste internationale vlucht zonnevliegtuig Solar Impulse

vr, apr 29, 2011

Wetenschap en Natuur

Een team van Zwitserse piloten zal volgende maand met een vliegtuig op zonne-energie voor het eerst een internationale vlucht maken. Een nieuwe mijlpaal in de vliegwereld lijkt daarmee naderbij.

De Solar Impulse is het eerste vliegtuig op zonne-energie. Het vliegtuig heeft een spanwijdte van 63,4 meter en weegt slechts 1,6 ton. Het toestel is voorzien van 12.000 zonnecellen op de vleugels. De zonnecellen zorgen ervoor dat gedurende de dag lithium-polymer batterijen worden opgeladen, die het mogelijk maken dat het vliegtuig ook ’s nachts kan vliegen.

Het toestel staat vanaf 2 mei 2011 op het vliegveld van Payerne, bij Bern, klaar om op te stijgen. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, mag de Solar Impulse het luchtruim in. Het vertrek zal 24 uur op voorhand aangekondigd worden.

Tussen 20 en 26 juni wordt de Solar Impulse tentoongesteld op de internationale luchtshow van Parijs.

“Het brandstof- en CO2-vrije toestel geldt als hét symbool van de technologische inspanningen van de luchtvaart voor het gebruik van nieuwe materialen en nieuwe energievormen”, zegt Arnaud Feist, CEO van The Brussels Airport Company.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?