RSS

Wereldhandel terug op niveau van voor de crisis

vr, apr 8, 2011

Economie en Ondernemen

De wereldhandel is in 2010 gegroeid met 14,5%, waardoor de handel weer op het niveau is van voor de economische crisis. Dit jaar daalt de groei weer.

De cijfers zijn vandaag gepubliceerd door de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De groei is de grootste in zestig jaar.

De wereldhandel is door deze groei weer op het niveau van voor de financiële crisis. Toch blijft de WTO voorzichtig en durft het niet te spreken van een herstel op de lange termijn. ‘De kater van de crisis duurt nog voort’, zegt WTO-voorzitter Pascal Lamy.

De groei voor dit jaar raamt de WTO aanzienlijk minder sterk, 6,5%. Tussen 1990 en 2008 groeide de wereldhandel gemiddeld 6%. De wereldhandel heeft dit jaar te maken met een aantal grote onzekerheden, waardoor een verwachting moeilijk te geven is, stelt de WTO. De stijgende voedselprijzen, de onrust in de Arabische wereld en de gevolgen van de aardbeving in Japan dragen daaraan bij.

De opkomende economieën presteerden met een gezamenlijke groei van 16,5% aanzienlijk beter dan de ontwikkelde landen waar de groei uitkwam op 13%. De verhouding dit jaar zal respectievelijk 9% en 4,5% zijn, aldus de WTO.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?