RSS

De tien coolste muziekfestivals van Europa

Wie deze zomer optimaal wil genieten van live muziek in de zon, pakt zijn tentje voor de volgende festivals.

1. Festival Internacional de Benicàssim, Spanje

Dit festival onder muziekliefhebbers bekend als een van de leukste ter wereld, niet in het minst omdat er een strand vlakbij is en de muziek op de -nu ja- weide doorgaat tot vijf uur ‘s ochtends. Aan te kruisen data zijn 14 tot en met 17 juli en onder meer de Arctic Monkeys, Arcade Fire en Momford en Sons zullen er op het podium staan.

www.fiberfib.com

2. Roskilde Festival, Denemarken

Wat begon als een festival georganiseerd door twee studenten in 1971, is nu één van de grootste ter wereld dat hoog op het verlanglijstje staat van menig buitenlands muziekliefhebber. Dit jaar wordt er gefeest van 30 juni tot 3 juli en staan onder meer Iron Maiden, Kings of Leon en PJ Harvey op de affiche.

www.roskilde-festival.dk

3. Primavera, Barcelona, Spanje

Geen zomerfestival in de strikte zin van het woord, aangezien het georganiseerd wordt van 25 tot en met 29 mei. Ook hoef je niet met tentjes op een wei te logeren: je kan gewoon een hotel pakken in Barcelona aangezien alle groepen er in het centrum optreden. Het affiche leest als het abc van de alternatieve muziek, met onder meer Mogwai, Flaming Lips en Fleet Foxes als de bekendere namen.

www.primaverasound.com

4. Open’er Festival, Polen

Van 30 juni tot en met 3 juli wordt er gefeest in Polen, meer bepaald nabij Gdynia, een stadje nabij de noordelijke kust. Dit jaar zakken onder meer Coldpay, Kate Nash, Simian Mobile Disco en Pulp af naar het festival.

www.opener.pl

5. INmusic Festival, Kroatië

Rondom het meer van Jarun nabij Zagreb kunnen vroege festivalvogels hun tentjes opslaan van 21 tot 22 juni. Het festival werd in 2008 door de Times verkozen tot het beste zomerfestival van Europa en dit jaar treden onder meer Jamiroquai, Arcade Fire en de Flaming Lips er op.

www.t-mobileinmusicfestival.com

6. Exit, Servië

Nog meer Oost-Europese festivalbeats komen van 7 tot 10 juli uit Novi Sad, Servië. Het festival ontgroeide zijn aanvankelijk politieke en sociale bedoelingen en werd een alternatief rock en beatgebeuren met dit jaar onder meer Underworld, Jamiroquai en Portishead op het podium. Exit heeft ook zijn eigen platenmaatschappij en brengt albums uit in mp3-formaat, die gratis gedownload kunnen worden op de website.

http://eng.exitfest.org

7. Pinkpop, Nederland

Dat wijzelf ook een feestje kunnen bouwen, bewijzen we met Pinkpop, dat naar goede gewoonte in Landgraaf plaatsvindt van 11 tot en met 13 juni – het weekend van Pinksteren, vandaar de naam. De heren van Coldplay, Kings of Leon en de Foo Fighters zullen er weer hun best doen met een stevig stukje gitaarspel.

www.pinkpop.nl

8. Oxegen, Ierland

Het Ierse antwoord op Glastunbury heet Oxegen en vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 juli. Met het affiche, waarop onder meer de Black Eyed Peas, The Strokes en de Foo Fighters staan, is alvast niets mis.

www.oxegen.ie

9. Sziget Festival, Boedapest, Hongarije

Sziget is de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populair festival in het buitenland, getuige daarvan de website die ook in het Nederlands beschikbaar is. Het festival duurt een week (van 5 tot en met 16 augustus) en situeert zich op een van de eilanden van Boedapest, waar er rond de klok gefeest wordt. Naast muziek worden er ook films gespeeld en kan je een bootje te water laten.

www.szigetfestival.nl

10. Isle of Wight Festival, Groot-Brittannië

Een festival waar Bob Dylan, The Doors en Jimi Hendrickx nog speelden, daar kan je niets op tegen hebben. Dit jaar wordt er naar het Isle of Wight afgezakt tussen 10 en 12 juli, waar onder meer Pulp, Kings of Leon en Kasabian hun opwachting zullen maken.

www.isleofwightfestival.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?