RSS

Zeilmeisje Laura vaart ‘bounty-reclame’ in

De vijftienjarige Laura Dekker begon haar wereldreis niet alleen om als jongste persoon ooit de wereld rond te zeilen, ze wilde vooral mooie plaatsen en interessante mensen opzoeken. Afgelopen weekend kwam een deel van die droom uit.

Foto: AP

Laura had het vorige week zwaar op haar boot Guppy. Na meer dan een maand niet gevaren te hebben, vertrok het zeilmeisje vorige week woensdag vanuit Bonaire richting Panama. Het begin van de reis verliep niet geheel zonder gevaar. Enorme vrachtschepen lagen een tijd op ramkoers. ,,Volgens mij zagen ze Guppy niet. Ik heb ze opgeroepen. De eerste antwoordde en wijzigde koers; van de tweede kreeg ik geen antwoord, maar door haaks weg te varen ontliep ik ook dit monster,” aldus Laura.

Laura kon echter niet alles ontwijken. ,,Een record aantal vliegende vissen tegengekomen, zes sprongen in de kuip en vijf landden op het dek! En dat terwijl ik er vannacht nog twee gered heb. De ene lag er nog niet in en de volgende kwam al op me af, en dat met volle maan. Dan zou je toch verwachten dat ze uit kunnen kijken….”

Zaterdag, na een nacht met veel wind, werd de reis echter een stuk aangenamer. Aan de horizon doemden kleine eilandjes op. ,, Ik werd begroet door een groep dolfijnen, waarvan er een wel drie meter hoog voor de boeg uit het water sprong, echt prachtig. Langzaam werden die palmboomeilandjes groter en zag ik de golven op het rif stukslaan,” schrijft Laura op haar weblog. ,,Via de marifoon vraag ik of iemand me naar binnen wil loodsen. Even later vaar ik achter een dinghy tussen de riffen door zo de bewolkte versie van een bounty-reclame in. Eilandjes vol palmbomen en een hagelwit strand. Echt zo mooi.”

Laura ligt nu voor anker voor een van de 357 eilandjes die behoren tot de San Blas-eilanden, een archipel voor de kust van Panama. Wanneer het zeilmeisje het Panamakanaal doorvaart is nog niet bekend. (DHE)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?