RSS

Tuinieren is een ideale hobby

Tuinieren verhoogt de levensvreugde en kan je jonger doen voelen, blijkt uit een recente studie. Daarom enkel tips om aan je figuur te werken terwijl je de planten en het gazon verzorgt.

Om resultaten te merken van tuinieren, moet je minstens een half uur per dag met je planten en gazon bezig zijn. Om er het maximum uit te halen, gebruik je best zo weinig mogelijk instrumenten. Hierdoor kan je werk iets langer duren, maar met een zaag, schaar en een grasmaaier die je moet duwen, bespaar je je wel een tripje naar het fitnesscentrum. Werk aan een constante snelheid om je hartslag op een stabiel niveau te houden.

Voordelen
Verander elke tien minuten van positie, dus varieer tussen wieden en snoeien of gebruik regelmatig je andere hand. Harken en het ronddragen van bladeren kan je bovenarmen versterken, maar ook je flexibiler en sterker maken. Je kunt van harken een even inspannende activiteit als een ontspannende fietstocht maken.

Tuinieren is goed om sterkte, uithouding en flexibiliteit te verbeteren en kan helpen hoge bloeddruk, hartziekten, diabetes, obesitas en andere medische aandoeningen te beperken. Het snoeien van bomen en struiken staat gelijk aan een wandeling aan een gemiddelde snelheid. Zwaar werk als het stapelen van hout is een even intensieve workout als een lichte sessie aerobics. Vrouwen kunnen tot 300 calorieën in een uur verbranden door te tuinieren.

Als laatste is het ook belangrijk te genieten van je werk, studies toonden aan dat de aanwezigheid van bomen en planten stress beperken. (ep)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?