RSS

Italiaans brug combineert wind- en zonne-energie

di, feb 8, 2011

Wetenschap en Natuur

De ontwerpwedstrijd Solar Park South, waarbij ontwerpers een ontmantelde brug om moeten toveren tot een groene snelweg, kent een opvallende winnaar van de tweede prijs. Drie Italiaanse designers ontwierpen een brug die zowel wind- als zonne-energie levert.

Francesco Colarossi, Giovanna Saracino en Luisa Saracino stelden een weg voor met zonnecellen in de wegbedekking, een idee waar al veel mee wordt geëxperimenteerd. De windmolens onder de brug trokken echter de meeste aandacht.

Onder de brug zijn 26 windturbines te zien die, volgens de ontwerpers, 36 miljoen kWh per jaar kunnen leveren. In combinatie met de berekende energie voor de zonnecellen, meer dan 11 miljoen kWh, zouden vijftienduizend huishoudens voorzien kunnen worden van groene energie.

Design
In de wedstrijd ging design boven functionaliteit, en dat is aan het concept te zien. De windmolens zijn verschillend van grootte en hebben dan ook een esthetische functie. De wedstrijd is uitgeschreven door de provincie Reggio Calabria. Deze bekijkt op dit moment welke ontwerpers mee mogen werken aan de nieuwe brug tussen de plaatsen Bagnara en Scilla. (Bron: NUzakelijk)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

 1. Tommes:

  Vooral voor de vogels is het wat minder ‘praktisch’ 🙂

  Wel leuk en mooi idee!

 2. Eef:

  Ik word heel blij van dit soort berichten. Hopelijk worden de plannen ook werkelijk uitgevoerd. Misschien kunnen ze zoals bij ‘n ventilator een beschermkap erop plaatsen ter bescherming van de vogels ;^ )

 3. Tjeerd van der Wal:

  Innovatie gekoppeld aan esthetische vormgeving heeft waarde als statement voor het belang van duurzame energie. Dit soort ikonen versterken maatschappelijke bewustzijn en acceptatie.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?