RSS

Recordjaar voor veilinghuis Christie’s

vr, jan 28, 2011

Kunst en Cultuur

Veilinghuis Christie’s heeft een recordjaar in de boeken bijgeschreven. De verkopen stegen in 2010 met 53 procent tot 3,3 miljard pond (3,65 miljard euro). Dit maakte het grootste veilinghuis in de wereld donderdag bekend.

Het verkoopcijfer is het hoogste in de 245-jarige geschiedenis van Christie’s. Het succes is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan nieuwe verzamelaars en investeerders uit China. Het record markeert volgens het veilinghuis ook een krachtig herstel van de markt voor kunst sinds de economische crisis.

Topman Steven Murphy van Christie’s zei dat de tekenen voor 2011 ook gunstig zijn. ,,2010 was een recordjaar en de eerste tekenen wijzen erop dat de kunstmarkt ook in 2011 op alle niveaus veerkrachtig zal blijven.”

Nieuw record
Christie’s haalde vorig jaar ook een nieuw record voor de veiling van een enkel kunstwerk. Een schilderij van Pablo Picasso bracht in mei in New York 106,5 miljoen dollar op. Dat was iets meer dan de 104,3 miljoen dollar voor een sculptuur van de Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti bij een veiling van Sotheby’s in Londen een paar maanden eerder.

De meest spectaculaire winsten haalde het veilinghuis uit de markt van naoorlogse en hedendaagse kunst. De opbrengst uit die sectoren bedroeg 603 miljoen pond, een stijging van 147 procent vergeleken met een jaar eerder. Aziatische kunst bracht 570 miljoen pond op, ofwel 115 procent meer op jaarbasis. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?