RSS

Wereldhandel trekt aan

vr, jan 21, 2011

Economie en Ondernemen

De totale wereldhandel groeide in november met 2,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. In oktober nam de wereldwijde handel met 1 procent toe. Vooral de handel van opkomende landen nam een hoge vlucht. Hun import vertoonde volgens het CPB een ‘verbazingwekkende’ groei van ruim 5 procent. De export steeg met meer dan 3 procent.

In rijkere landen was het beeld gemengd. De export van Japan en de Verenigde Staten nam af, terwijl die van de eurolanden groeide. In Japan kwam een einde aan een periode van vier maanden waarin de import van het land daalde. In de periode van september tot en met november groeide de wereldhandel gemiddeld met 1 procent. Daarmee nam het gemiddelde over drie maanden voor het eerst in 2010 significant toe.

De industriële productie nam in november wereldwijd met 0,9 procent toe, na een groei van 0,6 procent in oktober. De productie nam in alle belangrijke regio’s toe, het sterkst in de opkomende economieën van Azië. In Japan was sprake van de eerste groei sinds april. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?