RSS

Handige groente- en fruitkalender App

di, jan 18, 2011

Gezondheid en Voeding

Al meer dan 21.000 mensen maken handig gebruik van de Groente- en fruitkalender App van Milieu Centraal op hun iPhone. De Afvalwijzer App bestond al en de nieuwe App over voedselverspilling komt eraan.

De Groente- en fruitkalender App laat van ruim honderd groente- en fruit soorten een  energielabel zien in een bepaalde maand. Groente en fruit met label A of B heeft weinig energie gekost tijdens de teelt en het vervoer. Met hulp van de App is in de winkel direct het energielabel van een product af te lezen. Het programma maakt duidelijk dat klimaatvriendelijke groente en fruit kiezen het hele jaar door mogelijk is, net als gevarieerd eten.

De App laat automatisch de resultaten van de huidige maand zien. Per maand en per land kan het energielabel verschillen. Een winkel moet altijd het herkomstland van verse onbewerkte groente en fruit vermelden. Elke groente en fruitsoort is voorzien van een plaatje. Ook geeft hij bereidingstips voor groente en bewaartips voor alle producten.

De eerste App van Milieu Centraal: de Afvalwijzer, geeft van 700 producten aan in welke afvalbak ze horen. De Apps zijn te downloaden via iTunes. Zoek in de App store op groente of op afval.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?