RSS

Actie van Carrotmob bij Rotterdams restaurant

Carrotmob organiseert op 19 januari een ‘worteldiner’ bij het Rotterdamse restaurant Karakter. De eigenaren van Karakter investeren de opbrengst in zuinige verlichting. Nu wordt het restaurant nog verlicht door een grote hoeveelheid ouderwetse peertjes.

Carrotmob is een actiegroep van consumenten en organiseert regelmatig koopacties. ,,Als een ondernemer belooft om de dagomzet te investeren in energiebesparing of bijvoorbeeld in een milieuvriendelijk assortiment of in een oplaadpunt voor elektrische auto’s, dan komen wij met z’n allen ons geld uitgeven”, vertelt initiatiefnemer Ivo Rodermans. ,,We houden winkeliers dus een ‘wortel’ voor. Als zij happen, levert dat nieuwe klanten op, extra omzet en ook een lagere energierekening.”

Pety Breugem en Nathan Vermunt van Karakter zijn startende ondernemers en willen het energiegebruik van hun restaurant verlagen. Rodermans: ,,De eigenaren werken al duurzaam. Zij halen wijn van dichtbij om transport te beperken, serveren biologisch bier uit Utrecht en ze koken met gifvrije producten. Maar ze verbruiken nog wel veel stroom, en het opwekken van energie is schadelijk voor het klimaat. Nu brandt de energieslurpende sfeerverlichting bijvoorbeeld ook als de eigenaren achter het fornuis staan en er nog geen gasten zijn.”

Na het installeren van zuinige werkverlichting kan de sfeerverlichting overdag uit. Het vervangen van alle verlichting vergt nog eens een extra investering. ,,Zeker kleinere ondernemers hebben vaak een zetje nodig om grote investeringen te doen. Elke euro die zij uitgeven aan energiebesparing verdienen zij dubbel en dwars terug, maar de kosten gaan wel voor de baten uit”, aldus Rodermans. ,,Carrotmob helpt ondernemers daarom met advies en met extra omzet om hun bedrijfsvoering duurzamer te maken. Dat is goed voor henzelf en de klanten verwachten het ook.” Boeken voor het speciale Carrotmobdiner op 19 januari kan via 010 7370039.

Website: www.carrotmobrotterdam.nl

Het fenomeen Carrotmob is overgewaaid uit de Verenigde Staten en verspreidt zich snel over de wereld.

Carrotmob Makes It Rain from carrotmob on Vimeo.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?