RSS

OESO ziet sterke economische groei

ma, jan 10, 2011

Economie en Ondernemen

De groei van de wereldeconomie zal de komende maanden aantrekken. Dat concludeerde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag op basis van haar eigen index van leidende economische indicatoren.

De denktank ziet in de Verenigde Staten, China, Japan, Frankrijk en Rusland duidelijke tekenen van toenemende economische groei. De Duitse economie groeit de komende maanden waarschijnlijk in hetzelfde tempo door als in de voorgaande periode. Van de grote economieën vertoont alleen die van Brazilië tekenen van vertraging, aldus de OESO.

De index waarmee de OESO de economische activiteit in alle lidstaten meet, steeg van 102,6 in oktober naar 102,8 in november. Daarmee vertoonde de graadmeter voor de derde achtereenvolgende maand een stijgende lijn. Een stand van meer dan 100 duidt op groei in de komende maanden, een toename boven die grens wijst op een versnelling van de groei. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?