RSS

Kenia doet plastic tasjes in de ban

Kenia doet plastic tasjes in de ban

De Keniaanse overheid heeft donderdag besloten vanaf maart de productie en import van plastic tasjes te verbieden. Het land hoopt zo de rommel op straat te beperken. De wind draagt de lichte boodschappentasjes soms wel honderden kilometers met zich mee.

Het verbod gaat gelden voor tasjes tot 0,06 millimeter dikte. Eerder probeerde Nairobi al een verbod op tasjes tot 0,03 millimeter dikte te handhaven, maar dat mislukte. Een speciaal bureau moet in Kenia gaan toezien op de huidige regels. Onder meer inspecties in fabrieken en in de haven moeten voorkomen dat de plastic tasjes in gebruik blijven.

Steeds meer landen in wereldwijd doen plastic tasjes in de ban. Dat gebeurt meestal door winkels te verbieden de tasjes gratis aan hun klanten mee te geven. Sinds januari mag dat bijvoorbeeld ook in Italië niet meer. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?