RSS

2011: Internationaal Jaar van het Bos

ma, jan 3, 2011

Wetenschap en Natuur

2011: Internationaal Jaar van het Bos

De Verenigde Naties hebben het jaar 2011 uitgeroepen tot het internationale jaar van het bos: The International Year of Forests.  De doelstellingen zijn bewustwording, duurzaam bosbeheer, uitbreiding van het bosoppervlak en goede samenwerking tussen verschillende regionale, landelijke en wereldwijde organisaties.

Bossen zijn onmisbaar voor de ecosystemen op onze aarde, zij zijn een belangrijke bron voor de biodiversiteit op aarde, zij vervullen een cruciale rol in de klimaatontwikkeling op de aarde.

En in bossen in wouden leven nog 300 miljoen mensen, er zijn wereldwijd 13 miljoen banen in de bosbouwsector. Ook in Nederland is bos, ondanks de geringe oppervlakte, van groot belang; het vormt meer dan de helft van de ecologische hoofdstructuur, het is één van de meest populaire recreatiebestemmingen.

Bosoppervlak wereldwijd
30% van het aardoppervlak bestaat uit bos, dit is bijna 4000 miljoen hectare bos, oftewel 40 miljoen km². Per inwoner is er 0,62 ha bos. Tweederde van al het bosoppervlak op de hele wereld bevindt zich in tien landen. Meer dan 50% van het bosoppervlak bevindt zich in Brazilië, Canada, China, de Russische Federatie en de Verenigde Staten. Deze landen behoren ook meteen tot de landen met het grootste grondoppervlak.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?