RSS

Hartcoherentie: The Global Coherence Initiative

Hartcoherentie: The Global Coherence Initiative

Het Global Coherence Initiative is een op wetenschap gebaseerd initiatief dat miljoenen mensen samenbrengt in hartgerichte zorg en intentie om het wereldbewustzijn te veranderen van instabiliteit en tweedracht naar balans, samenwerking, eenheid en duurzame vrede.

Dit project is opgestart door het HeartMath instituut, een nonprofit organisatie en erkend wereldwijd leider in het onderzoeken van emotionele psychologie, hart-brein interactie en de fysiologie van optimale gezondheid en prestaties.

Het Global Coherence Initiative is ontworpen om individuen en groepen te helpen samen te werken, synchroon en strategisch ter verhoging van de impact van hun inzet om een positieve wereldwijde verandering te bewerkstelligen.

Samen zullen we:

 • Persoonlijke coherentie verbeteren ten bate van onszelf en de aarde
 • Helpen het planetaire bewustzijn te veranderen van eigenbelang naar collectief belang
 • Eenheid en sociale harmonie versterken
 • Onze mogelijkheden benutten om met minder stress en meer gemak door de mondiale veranderingen te navigeren
 • Onze ecologische verantwoordelijkheid en rentmeesterschap voor deze planeet te dragen

Dit project is opgestart omdat miljoenen mensen voelen dat dit een bijzondere tijd is; dat een paradigmaverschuiving van het menselijk bewustzijn gaande is; we staan op het kruispunt van verandering en moeten richting herstel van onszelf en de planeet bewegen. Veel mensen voelen een sterk verlangen om onze huidige en toekomstige condities te verbeteren en zoeken naar manieren om door middel van hun hart, spirituele wijsheid en zorg een betekenisvol verschil te maken.

Het Global Coherence Initiative is een van de vele zorg en compassie initatieven die momenteel op de wereld actief zijn. Elk jaar zijn er meer groepen en online communities die compassie en zorg uiten voor de planeet, in de huidige tijden dat het echt nodig is. Wij en anderen voelen dat deze collectieve, vanuit het hart gebaseerde iniatieven, geen trend zijn, maar een proactief bewustzijnsplatform vertegenwoordigen van de toekomst, waarin individuen en communities gezamelijk verantwoordelijkheid nemen voor het vormgeven van een nieuwe wereld door toename van liefde, zorg en compassie ten behoeve van een werelwijde eenheidsbewustzijn.

Hartcoherentie
Veel mensen erkennen dat meditaties, gebeden, affirmaties en intenties de wereld kunnen en ook daadwerkelijk beïnvloeden. Onderzoekers geven aan dat deze activiteiten een groter en sterker veranderd effect kunnen hebben door hartcoherentie toe te voegen aan het proces. Hartcoherentie is een heldere hoedanigheid van gesynchroniseerd psycho-fysiek functioneren in combinatie met aanhoudende positieve gevoelens. Het is een staat van  energetische afstemming en samenwerking tussen hart, geest en lichaam. In coherentie wordt energie verzameld, niet verspilt, waardoor je meer energie hebt om je intenties te manifesteren en voor haar harmonieuze resulaten.

Het toevoegen van hartcoherentie aan meditatie, gebeden en intentie oefeningen is een belangrijk aspect van het Global Coherence Initiative. Het versterkt de activiteit en verhoogd de effectiviteit voor welke toepassing dan ook.

Het Global Coherence Initiative biedt educatie en technologie ter verbetering van de individuele hartcoherentie. Wanneer groepen mensen binnen de Global Coherence community bewust liefde en zorg de wereld in sturen wordt er een krachtig en hartvullend milieu gevormd. Dit helpt mee om een reservoir van positieve energie te bouwen ter ondersteuning van de planeet. Dit reservoir kan vervolgens worden ingezet om balans en stabiliteit te bieden aan mensen, om het zodoende eenvoudiger te maken oplossingen te vinden voor problemen zoals klimaatverandering, de vernietiging van regenwouden, armoede, oorlog, honger en andere mondiale problemen. Daarnaast heb je ook persoonlijk profijt bij het zenden van coherente hartenergie over de aarde. Het beoefenen van coherentie heeft een overdracht effect (carryover effect) dat ondersteuning biedt bij stressvolle situaties en dagelijkse uitdagingen.

Earth Monitoring
Het Global Coherence Initiative zal een belangrijk wetenschappelijk meetcomponent bevatten. Geavanceerde gevoelstechnologie, momenteel ontwikkeld aan het HeartMath instituut, zal de mogelijkheid bieden veranderingen in het magnetisch veld van de aarde te observeren en de hypothese te testen dat het magnetisch veld van de aarde beïnvloedt wordt door menselijke gevoelens, negatief of positief. Het Global Coherence Monitoring System (GCMS) zal bestaan uit ongeveer 12 sensoren strategisch opgesteld over de wereld. Dit systeem zal ons voorzien van een nieuw niveau van wetenschappelijk inzicht tussen de relatie van het magnetisch veld van de aarde, de collectieve menselijke gevoelens en gedrag, en de planetaire veranderingen.

Het GCMS zal ons in staat stellen de hypotheses te testen dat:

 • Sterke collectieve menselijke gevoelens zijn weerslag vinden in het magnetisch veld van de aarde
 • Groepen mensen in hartcoherentie het magnetisch veld van de aarde kunnen beïnvloeden
 • Veranderingen in het magnetisch veld van de aarde voorspellingen geven van aardbevingen, vulkanische uitbarstingen en andere gebeurtenissen op vergelijkbare planetaire schaal, om mensen tijdig te waarschuwen.

De lange termijn doelstelling is het verband leggen tussen; Coherentie-level data verzameld van de GCI community met veranderingen in het magnetisch veld van de aarde, en de veranderingen in verschillende sociale-, milieu- en gezondheidsuitkomsten.

The Global Coherence Initiative is perhaps
the greatest experiment in the history of the world.
Jack Canfield

Community
De website www.glcoherence.org is het thuisfront van de Global Coherence Initiative (GCI) community. Leden van over de hele wereld kunnen hier in de Global Care Room dagelijks meedoen met de gezamenlijke hartcoherentie sessies.

Tevens kan je op de website updates, instructies, audio en video’s vinden en Webinars downloaden. Om in contact te komen met andere leden van GCI kun je GCI Facebook, GCI Gaia, GCI Twitter of GCI Youtube proberen.

The Global Coherence Initiative Summary

Connects – mensen over de hele wereld die zich inzetten om het verschil te maken door hun bijdragen van coherente hartenergie aan de planetaire behoefte.
Educates – door te voorzien in middelen ter verbetering van individuele en collectieve coherentie.
Guides – door het geven van informatie en suggesties over het wanneer en waar focussen van je energie bijdragen.
Monitors – door coherentie bij te houden en veranderingen te meten in het magnetisch veld van de aarde en de potentiële effecten van hartcoherente intenties op het veld.

Earth is our responsibility, now is the time

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , , , , , , ,

Reacties

 1. Evelien:

  Mooi! Thanks!

 2. Evelien:

  Dat emWave apparaatje van Heartmath is trouwens superhandig, ik gebruik hem ook soms bij m’n meditatie.
  http://www.heartmathbenelux.com/index.php?lang=nl&id=55

 3. Alexander:

  Zou dit hetzelfde zijn als het morfogenetisch veld van Rupert Sheldrake?

 4. Chantal:

  Dit is nu echt een hartverruimend project. 😉

 5. Astrid Molenaar:

  Heel interessant, ik ben ook al lid geworden van de Global Care Room.

 6. Angel:

  Beautiful, Interesting and Powerful !

 7. Rein Surig:

  Bewust hart brein en lichaam coherentie beoefenen is het meest bevredigende wat er bestaat

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?