RSS

23 manieren om af te vallen zonder te diëten

do, dec 2, 2010

Gezondheid en Voeding

23 manieren om af te vallen zonder te diëten

Afslanken kan niet zonder dieet? Best wel, een gezond gewicht bereik je evengoed door je voedingsgewoonten zonder veel moeite aan te passen. Deze 23 manieren helpen om je ideale gewicht simpelweg te bereiken.

1.    Neem je tijd om te eten
Traag eten is één van de toppers om af te vallen zonder een strikt dieet. Kauw voldoende op elke hap en neem je tijd om te eten. Je eten binnenschrokken doet meer eten en bezorgt het lichaam minder snel een verzadigd gevoel.

2.    Meer slapen= minder wegen
Een extra uurtje per nacht doet wonderen met je gewicht. Wanneer slaap andere activiteiten vervangt als snacken bijvoorbeeld, verlies je 6 procent meer calorieën. Te weinig slaap bevordert bovendien de appetijt, waardoor je sneller honger krijgt.

3.    Serveer meer groenten
Serveer drie soorten groenten bij je maaltijd in plaats van slechts één. Daardoor zal je meer eten, maar wel is een grotere verscheidenheid van meer groenten en fruit een prima manier om gewicht te verliezen. Het hoge vezel- en watergehalte bezorgt een verzadigd gevoel zonder veel calorieën.

4.    Soep op het menu

Een soepje per dag is ideaal om je gewicht op peil te houden. Soep is vooral handig bij het begin van de maaltijd, omdat het de eetlust weet te minderen. Romige soepen zijn minder aangewezen, die bevatten meer vetten.

5.    Kies volkoren

Volkoren granen als bruine rijst, gerst, haver, boekweit verzadigen snel en zijn ideaal tegen cholesterol. Volle granen zijn vrijwel in allerlei producten te vinden.

6.    Hang je strakke kleding in het oog

Hang je oude favoriete jurk, jeans of rok waar je deze dagelijks ziet. Kies een kledingstuk dat maar een beetje te strak zit, zo bereik je in relatief korte tijd je beloning.

7.    Ban spek in je omelet

Simpel maar doeltreffend: laat het spek in je omelet links liggen. Ook andere, meer gezonde voedingsmiddelen kunnen als gezonde smaakversterker dienen. Denk aan schijfjes tomaat, geroosterde rode paprika’s, mosterd of geitenkaas met kruiden.

8.    Een gezonde pizza

Neem groenten op je pizza in plaats van vlees en je bespaart minstens 100 calorieën per maaltijd. Maak je pizza zelf met light-kaas of gebruik kaas met minder vet.

9.    Bezuinig op suiker

Vervang een suikerhoudende drank door water of mix door je water limoen, munt of ingevroren aardbeien voor meer smaak.

10.    Gebruik lange, dunne glazen
Gebruik lange, dunne glazen in plaats van korte, brede om calorieën te verliezen. Op die manier drink je 25 tot 30 procent minder sap, frisdrank, wijn of een andere drank.

11.    Matig met alcohol

Drink je alcohol, wissel dan regelmatig af met een alcoholvrije drank als koolzuurhoudend water Alcohol bevat meer calorieën per gram dan kookhydraten of eiwitten. Het doet ook grijpen naar snacks.

12.    Drink groene thee

Groene thee  zou de calorieverbranding aanwakkeren. Bovendien drink je een verfrissend drankje zonder een ton aan calorieën.

13.    Doe aan yoga
Mensen die yoga beoefenen, wegen over het algemeen minder. Yoga geeft een bewust en kalmerend effect op het brein bij voedselinnames. Het kalme zelfbewustzijn helpt te weerstaan tegen overeten.

14.    Kook thuis

Huisgemaakte maaltijden bevatten een pak minder calorieën dan een maaltijd buitenshuis.

15.    Neem een eetpauze

Heel wat mensen hebben een natuurlijke eetpauze tijdens de maaltijd, maar beseffen het niet. Op dat moment laten ze hun vork een paar minuten droppen. Hou dit moment in de gaten, dit is het signaal dat je buikje eigenlijk vol zit.

16.    Kauw suikervrije kauwgom

Een late maaltijd, een snack voor de tv of achter de computer zijn gevaarlijke momenten. Kauwgom met een sterke smaak overtreft al die smaken van die ongezonde gewoonten, waardoor ze plots een pak minder lekker smaken.

17.    Kies een kleiner bord

Studies bewijzen dat mensen meer eten op een groter bord. Door een kleiner bord te hanteren, kan je per maaltijd al snel 100 tot 200 calorieën besparen.

18.    Schep minder op
Mensen lijken geconditioneerd om te blijven eten. Door 20 procent minder voedsel op te scheppen, is je honger net zo gestild.

19.    Bewuster uiteten

Maaltijden in een restaurant zijn gevaarlijk, maar er zijn remedies om ook daar je gewicht op peil te houden. Deel  een voorgerecht met een vriend, bestel een voorgerecht als een maaltijd of kies het kindermenu. Vraag bij een gerecht ook een extra salade en zorg dat de helft van je bord gevuld is met groenten.

20.    Kies rode saus

Kies tomatensaus in plaats van een romige variant. Een tomatensaus bijvoorbeeld bevat een pak minder calorieën dan een kaassaus.

21.    Eet af en toe vegetarisch

Vegetariërs wegen tot 20 procent minder dan vleeseters. Peulvruchten spelen daarbij een belangrijke rol. Vegetariërs eten meer vezels en geven een verzadigd gevoel.

22.  Beweeg

Slimmer eten begint met veel beweging. Een fikse wandeling, tuinieren, gras afmaaien, schoonmaken of joggen kunnen tot 100 calorietjes per dag verbranden.

23.    Beloon jezelf

Hou je al je gezonde gewoontes vol, verdien je af en toe een beloning.  Uiteindelijk ben je een stapje dichter bij een nieuwe levensstijl. Beloon jezelf met een nieuwe aankoop, bel een vriendin op, laat je verzorgen in een schoonheidsinstituut of geniet van een stukje kaastaart.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

 1. Tineke Leenders:

  Heel goede tips! Alleen met die suikervrije kauwgom die in tip 16 wordt aanbevolen zou ik toch wel oppassen. Zorg ervoor als je het koopt dat je goed kijkt of er Aspartaam als zoetstof is gebruikt. Xiligum kauwgom is alleen gezoet met 100% Xilitol, zonder suiker en zonder andere zoetstoffen zoals aspartaam, acesulfaam en sucralose. Dit vond ik op de gezondheidslijn.

 2. melenay:

  handige tips, ik mis alleen water. voldoende water drinken helpt ook enorm

 3. Frank:

  Ik vraag me af wie dit geschreven heeft. Het is vast goed bedoeld, maar ik heb sterk de indruk dat het van iemand is die niet veel over voeding weet.
  Pizza met light kaas en vooral suikervrije kauwgom is iets waarvan een beetje voedingsdeskundige weet dat het gewoon ongezond is. Google maar eens op chewing gum en ingredients.
  Suikervrije kauwgom aanraden is zo’n beginnersfout.Net als iemand die een verhaal over Groot-Britannië schrijft maar nog nooit van Londen heeft gehoord.
  Kijk maar eens op
  http://www.collective-evolution.com/2012/09/11/is-chewing-gum-the-most-toxic-substance-in-the-supermarket/
  En “Slimmer eten begint met veel beweging” vind ik ook een merkwaardige bewering.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?