RSS

Australië krijgt referendum over erkenning aboriginals

Australië krijgt referendum over erkenning aboriginals

De rechten van de inheemse bevolking van Australië worden mogelijk verankerd in de grondwet van dat land. Stemgerechtigde Australiërs mogen zich daarover uitspreken in een referendum, dat binnen drie jaar plaats moet hebben. Dat maakte premier Julia Gillard van Australië maandag bekend.

Gillard stond stil bij het historische karakter van de volksraadpleging, die volgt op de excuses die haar voorganger Kevin Rudd maakte aan de aboriginals en andere inheems volkeren. Zij werden zwaar gediscrimineerd sinds het begin van de kolonisatie van Australië door Groot-Brittannië in 1788. Nu telt Australië ongeveer 470.000 aboriginals op een totale bevolking van 22 miljoen. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?