RSS

VN-top Nagoya: Japan geeft 1,4 miljard voor biodiversiteit

VN-top Nagoya: Japan geeft 1,4 miljard voor biodiversiteit

NAGOYA – In Nagoya, op de VN-conferentie over de bescherming van planten- en diersoorten, heeft woensdag de Japanse premier Naoto Kan bekendgemaakt  dat Japan de komende drie jaar 1,4 miljard euro beschikbaar stelt om ontwikkelingslanden te helpen de biodiversiteit te beschermen.

De Europese Unie stelt daar slechts 1 miljoen euro tegenover. Maar – zo zei Europees topambtenaar Karl Falkenberg – dat beperkt bedrag maakt deel uit van de ‘veel grotere’ Europese inspanningen inzake biodiversiteit.

‘Er gebeurt al veel. Sinds 2002 voorzien de EU en de 27 lidstaten samen 1 miljard euro per jaar voor zeer concrete projecten rond biodiversiteit’, benadrukte Falkenberg, die aan het hoofd staat van de DG Milieu bij de Europese Commissie. De bijkomende schijf van 1 miljoen euro voor beschermde gebieden past binnen die continue steun.

Het geld is bedoeld voor de minst ontwikkelde landen en kleine eilandengroepen, die er maar moeilijk in slagen natuurgebieden af te bakenen en doeltreffend te beschermen. Dat is nodig voor de bedreigde plant- en diersoorten, maar zeker ook voor de bevolking die er voor een groot deel afhankelijk is van de natuur.

De uitbreiding van het percentage beschermde gebieden vormt een belangrijk onderdeel van het nieuw Strategisch Plan dat in Nagoya het licht moet zien. (Bron: Belga)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?