RSS

Eerste proef met draadloos opladen elektrische auto’s

ma, okt 25, 2010

Wetenschap en Natuur

Eerste proef met draadloos opladen elektrische auto's

In Amerika wordt gewerkt aan een systeem waarmee het mogelijk moet worden een elektrische auto draadloos op te laden.

De Amerikaanse toeleverancier van de autoindustrie Delphi is samen met WiTricity bezig een systeem te ontwikkelen waarmee het mogelijk wordt een elektrische auto op te laden zonder het gebruik van snoeren, stekkers en stopcontacten.

Met het systeem wordt een elektrische auto geparkeerd boven een draadloze energiebron die is geplaatst in de garagevloer of onder een parkeerplaats. De energie wordt daarna automatisch overgebracht aan de lader in de auto.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een hoogfrequente magnetische koppeling. Het draadloze systeem kan volgens WiTricity nu al 3.300 watt overbrengen – genoeg om een elektrische auto in de zelfde tijd op te laden als de systemen die we vandaag de dag kennen.

Snoeren
De vondst betekent niet dat de snoeren en stekkers zullen verdwijnen. “Beide systemen moeten naast elkaar blijven bestaan want elektrische auto bezitters moeten hun auto ook kunnen opladen als er geen draadloos systeem in de buurt is,” aldus de makers. Wanneer het systeem is uitontwikkeld, is nog niet bekend. Ook wordt nog niet verteld wie mogelijke afnemers van het systeem worden. (Bron/foto: Autoweek)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Roel:

    Nadeel van deze oplossing lijkt mij dat het rendement een stuk minder is dan bij opladen met draden. Er is immers een extra conversie nodig van elektriciteit naar magnetisch veld.

  2. Sander:

    De technologie van draadloos is stamt al vanuit 1902.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?