RSS

Sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt

ma, okt 18, 2010

Gezondheid en Voeding

Wil je graag aan je lijn en conditie werken, maar heb je niet veel tijd? Dan moet je het meeste uit je lichaamsbeweging halen. Bepaalde sporten en activiteiten laten je lichaam harder werken en je hoeft er niet voor naar het fitnesscentrum.

Zwemmen
Aantal verbrande calorieën per uur: 500 tot 800
Het voordeel van zwemmen is de lage impact op je gewrichten. Je moet dan wel echt baantjes trekken en niet enkel wat spelen in het water.

Joggen
Aantal verbrande calorieën per uur: 550 tot 900
Je hoeft jezelf niet volledig af te peigeren om met lopen resultaat te bereiken, gedurende een korte periode lopen, helpt je al strakker te worden. Het geheim is om voor een lange afstand te gaan aan een gematigd tempo, zodat je het lang volhoudt. Zorg wel steeds dat je achteraf goed stretcht.

Tennis
Aantal verbrande calorieën per uur: 600 tot 900
Het ritme bij tennis ligt hoog, daarom is het zo’n intensieve sport. Maar als je slechte knieën of enkels hebt, waag je je hier beter niet aan. Voor het beste resultaat speel je met één partner en doe je geen dubbelspel.

Trappen lopen
Aantal verbrande calorieën per uur: 650 to 900
Geen sport maar wel ontzettend inspannend en effectief is trappen op en af lopen. Het voordeel is dat je het makkelijk in je dagelijkse routine kunt integreren omdat je ze overal vindt. Het traint ook niet alleen je bovenlichaam. Kies dus op kantoor steeds voor de trappen en vermijd de lift. Je kunt het maximum uit je work-out halen door de trap met beide voeten samen op te springen of twee treden tegelijkertijd te nemen.

Gevechtssporten
Aantal verbrande calorieën per uur: 700 tot 1.100
Elke oosterse gevechtssport als karate, judo of taekwondo helpt je strakker te worden. Het betekent ook niet dat je daarom per se moet vechten, veel mensen leren deze sporten zonder ooit in de ring te stappen.

Touwtjespringen
Aantal verbrande calorieën per uur: 700 tot 1.100
Na enkele minuten touwtjespringen ben je al meteen bekaf. Het traint je hele lichaam en is goed voor je hand-oogcoördinatie. Eens je de basis onder de knie hebt, kun je het interessant houden door nieuwe dingen te leren.

Voetbal
Aantal verbrande calorieën per uur: 900 tot 1,400
Voetbal is de perfecte intervaltraining, je moet regelmatig lopen om daarna het weer rustiger aan te doen. Omdat bij deze sport blessures vaak voorkomen, is het belangrijk dat je genoeg aandacht besteedt aan stretchen. (ep)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

 1. Thomas de Wilde:

  Dus als ik een half uur staant op de pedalen van hometrainer ‘fiets’ is dat niet effectief……

 2. RWShoe:

  Gister de marathon van Amsterdam redelijl snel gelopen, had dus beter kunnen gaan joggen….

 3. jelmer:

  vergeet die calorieen.
  geniet van het gevoel
  dus geen happy news

 4. Yvette:

  een aantal belangrijke en (zo heb ik gehoord) effectievere sporten zijn vergeten: Dansen (als in met choreografie niet dat spring /wrijf gedoe bij een disco) en natuurlijk roeien.

 5. Minny:

  Een superleuke en intensieve sport die in het rijtje thuishoort, is trampolinespringen op een minitrampoline. Jammer genoeg wordt deze sport vergeten.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?