RSS

Google investeert in windenergie

Google investeert in windenergie

Investeerders, onder leiding van technologiegigant Google, gaan miljarden pompen in Atlantic Wind Connection, een enorm windmolenproject aan de Oostkust van de Verenigde Staten. De kosten van het offshoreproject kunnen oplopen tot 5 miljard dollar (3,6 miljard euro).

De windturbines moeten over een afstand van 565 kilometer voor de kusten van New Jersey tot Virginia komen, het dichtstbevolkte gebied in de VS. Rick Needham van Google noemde het duurzame project een nieuwe ,,supersnelweg” voor alternatieve energie die uiteindelijk genoeg energie moet opleveren voor 1,9 miljoen huishoudens.

,,Wij zijn bereid om gecalculeerde risico’s te nemen met grootschalige projecten die een industrie in beweging kunnen zetten. Dat is ook wat ons bedrijf tot een success heeft gemaakt”, aldus Needham.

Google, met uiteenlopende investeringen van breedbandtechnologie tot zelfsturende auto’s, neemt 37,5 procent van de initiële investeringen voor zijn rekening. Good Energies, een bedrijf dat investeringen doet in groene energie, neemt een vergelijkbaar belang in het project. De bedrijven hopen begin 2013 te kunnen starten met het project en het in 2020 af te ronden. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?