RSS

Brabant investeert in duurzame energie

Brabant investeert in duurzame energie

De provincie Noord-Brabant wil de komende jaren honderden miljoenen gaan investeren in de ontwikkeling van duurzame energie in de eigen provincie. De impuls moet 15- tot 20.000 banen gaan opleveren.

De eerste 50 miljoen komen uit de Essent-gelden en worden gebruikt voor een al lopend project voor zonne-energie. De investeringen zijn onderdeel van de Brabantse Energie-agenda 2010-2020, waarin naast het zonne-energieproject ook al wordt vooruitgelopen op elektrisch rijden met slimme netwerken en accu’s als buffer voor energieopslag.

Uit onderzoek blijkt dat duurzame energie loont, aldus PvdA-gedeputeerde Lily Jacobs. ‘Het is niet duurder dan fossiele energie, die bovendien eindig is. Daar willen we niet op wachten. Onze speerpunten liggen in zonne-energie en het aantrekken van hoogwaardige technische bedrijven. TNO en het Kennis Informatie Centrum hebben we al, maar andere kennisbedrijven vestigen zich hier waarschijnlijk ook.’

Jacobs wil een kennisslag maken in met name zonne-energie. Ze wijst op de ontwikkeling van “dunne film”. ‘Je hebt nu zonnepanelen, maar straks kun je ook dunne plaatjes op autoruiten plakken. We willen die kennis ontwikkelen en die producten laten maken door onze bedrijven. Die moeten wel betaalbaar en haalbaar zijn. We verwachten 4 miljard opbrengst en 15- tot 20.000 banen.’

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?