RSS

Kunstbeurs Open Art Fair Utrecht 2010

do, sep 2, 2010

Kunst en Cultuur

Kunstbeurs Open Art Fair Utrecht 2010

Op 8 september opent in Jaarbeurs Utrecht voor de derde keer de OPEN ART FAIR, waar dit jaar ruim 50 Nederlandse en buitenlandse galerieën werk tonen van hedendaagse kunstenaars. Ook dit jaar zal de beurs weer een aantrekkelijk evenement zijn voor een groot publiek. De beurs duurt t/m 12 septembe.

De Open Art Fair is een brede kunstbeurs met een nationale uitstraling, bedoeld voor alle kunstliefhebbers. Een breed scala aan hedendaagse kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek zijn er te zien en te koop. Het aanbod van kunst op de beurs is breed en toegankelijk. De eerste edities werden door vele duizenden kunstliefhebbers bezocht. De organisatoren rekenen dit jaar wederom op grote publieke belangstelling.

De deelnemers zijn niet alleen afkomstig uit alle regio’s in Nederland, er doen ook verschillende buitenlandse galerieën mee, uit België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zuid Afrika, Rusland en Tsjechië. Een volledige lijst van deelnemende galerieën en de getoonde kunstenaars is te vinden op www.openartfair.nl.

Feestelijke opening
De officiële opening van de kunstbeurs zal op woensdag 8 september worden verricht door beeldhouwer Kees Verkade, van wie ook een grote expositie op de beurs te zien is. De openingsavond is voor alle geïnteresseerden toegankelijk, van 18.00 tot 22.00 uur. De officiële opening zal plaatsvinden op het Rietveld-terras omstreeks 19.30 uur.

Overzichtstentoonstelling Kees Verkade
Elk jaar zorgen de organisatoren van de beurs voor een bijzondere expositie, die een bezoek aan de beurs extra de moeite waard maakt. Dit jaar wordt een tentoonstelling van beeldhouwer Kees Verkade (1941) getoond, tevens lid van het Comité van Aanbeveling van de Open Art Fair. De tentoonstelling bevat ruim 4035 recente sculpturen en gouaches van de befaamde beeldhouwer die zijn opleiding genoot aan de Koninklijke academie in Den Haag. In het werk van Verkade staat de mens in al zijn dynamiek en emoties centraal; een thema dat een groot publiek aanspreekt. Vele beroemdheden uit de kunst, politiek en bedrijfsleven werden door Kees Verkade geportretteerd. Een aantal portretten in brons en gips zal op de expositie te zien zijn, zoals dat van pianist Arthur Rubinstein, Winston Churchill en Koningin Wilhelmina. Verkades werk bevindt zich in collecties over de hele wereld en zijn monumentale beelden zijn op vele plaatsen te vinden, van New York tot Maastricht en van Monaco tot Den Haag.

Charity Night ten bate van “Because I’m a Girl” van Plan Nederland
Deze feestelijke avond wordt net als in 2009 georganiseerd in samenwerking met PLAN Nederland en heeft als doel geld in te zamelen voor de campagne ‘Because I’m a Girl’. De opbrengst van de kaartverkoop van de avond komt geheel ten goede aan Plan Nederland en er zullen tevens loten worden verkocht á € 5,-, waarmee aantrekkelijke prijzen te winnen zijn. De trekking zal rond 21.00 uur worden uitgevoerd door een bekende Nederlander. De Charity Night wordt een ‘Ladies Night’, waarbij alle dames tussen 18.00 en 20.00 uur worden getrakteerd op een glas roze champagne om te klinken op het succes van de avond en het succes van de campagne “Because I’m a Girl”. Het is de bedoeling dat de Charity Night tevens een ‘Meet and Greet the Artist’ wordt, waar de bezoekers de exposerende kunstenaars kunnen ontmoeten.

Rondleidingen
Tijdens de beurs worden dagelijks rondleidingen georganiseerd, waaraan geïnteresseerden gratis kunnen deelnemen. De rondleidingen worden verzorgd door enthousiaste en ervaren kunsthistorici. Aanmelden kan ter plaatse.

Website: www.openartfair.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?