RSS

Eerste aboriginal-afgevaardigde Australië

Eerste aboriginal-afgevaardigde Australië

SIDNEY –  In het Australische Huis van Afgevaardigden is voor het eerst een aboriginal gekozen. Ken Wyatt, lid van de oppositionele Liberale Partij, is bij de verkiezingen van 21 augustus gekozen in het kiesdictrict Hasluck in het westen van Australië. Drie andere kandidaten uit de oorspronkelijke bevolking van het land wisten geen zetel te bemachtigen.

De Senaat, de Australische Eerste Kamer, heeft wel leden gekend die tot de aboriginals behoorden. In de jaren zeventig van de vorige eeuw bezette Neville Bonner een zetel en ongeveer twintig jaar later Aden Ridgeway.

Het is nog altijd onduidelijk wie er gaat regeren. Het regerende Labor noch het oppositieblok van de Liberale en Nationale Partij behaalde een meerderheid. De twee partijen zijn daarom afhankelijk van de steun van onafhankelijke parlementsleden. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?