RSS

IMF positiever over groei wereldeconomie

do, jul 8, 2010

Economie en Ondernemen

IMF positiever over groei wereldeconomie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereldeconomie dit jaar met 4,6 procent groeit. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. Eerder ging het IMF uit van een groei van 4,2 procent.

Vooral in opkomende Aziatische economieën voorziet het IMF nu een sterkere groei dan bij zijn vorige raming in april. De groeiverwachting voor China is bijgesteld van 10 naar 10,5 procent, die voor India van 8,6 naar 9,4 procent. De prognose voor de eurolanden staat ongewijzigd op 1 procent.

Het IMF waarschuwt wel voor beren op de weg. Als de schuldencrisis in de eurozone verder escaleert, kan dat een rem zetten op de wereldwijde economische opmars. Veel zal volgens het IMF afhangen van maatregelen om de stabiliteit en het vertrouwen te herstellen.

Voor 2011 voorziet het IMF een groei van de wereldeconomie van 4,3 procent. Dat is net zoveel als in de prognose van april. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?