RSS

Geld voor ‘grote groene muur’ in Afrika

Geld voor 'grote groene muur' in Afrika

Het milieufonds van de Wereldbank (GEF) heeft donderdag in Tsjaad 95 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een project dat de oprukkende Sahara tot stilstand moet brengen.

Afrikaanse leiders waren in Tsjaad voor het eerst bijeengekomen om over de aanleg van de ‘grote groene muur’ te praten, een ‘bomenriem’ die elf Afrikaanse landen moet doorkruisen.

De bomenriem moet 15 kilometer breed worden en ongeveer 7100 kilometer lang. De bomen moeten de bodemerosie vertragen, windsnelheden verminderen en regenwater in de bodem opnemen. Het idee is vijf jaar geleden ontstaan, maar door geldgebrek nog niet ten uitvoer gebracht.

De bomenriem moet van het westelijke Senegal naar het oostelijke Djibouti lopen. De Tsjadische president Idriss Déby noemde de ‘grote groene muur’ de Afrikaanse bijdrage aan de projecten tegen klimaatverandering. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Douwe Beerda:

    Gaaf zeg, wat een briljant idee, wellicht ook wat fruitbomen erbij in planten en klaar is kees.

  2. d'slime:

    Wat raar is dat deze groene muur soms ook eens moet stoppen voor bv.rivieren wegen,als mensen naar een buurland willen reizen en die groene muur staat hier toevallig versprijd over een afstand van 7775 km is dit wel een grote investering voor de benzine van je auto als je helemaal moet omrijden zeker als je je familie wil bezoeken aan de andere kant van de muur EN HET DE GROOTSTE ergernis vin ik de dieren die bv willen paren er kan nooit ander bloed in de groepen dieren komen en ook.NU je zal misschien wel denken dat kan niet mmar in dit artiekel hebben ze niet uitgelecht dat er voor de 15 km brede strook bomen ook nog een betonnen muur van 1m tot1.5 m hoog komt te staan ik heb dit gelezen uit een artikel uit de krant van de gazet van antwerpen

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?