RSS

Duurzame cacao in chocomel

Duurzame cacao in chocomel

De fabrikant van chocomel, FrieslandCampina Benelux, wil dat in 2014 alleen nog duurzame cacao wordt verwerkt in de chocoladedrank.

Nu is tien procent van de cacao die wordt ingekocht voorzien van een certificaat dat aangeeft dat het gaat om een maatschappelijk verantwoorde grondstof, waarbij rekening is gehouden met milieu en arbeidsomstandigheden. Volgens FrieslandCampina is nu nog onvoldoende maatschappelijk verantwoorde cacao beschikbaar om aan alle vraag te voldoen.

De onderneming heeft UTZ Certified in de arm genomen om boeren ertoe te bewegen niet langer bos te kappen en de grond uit te putten voor de cacaoteelt, maar hun te leren hoe ze hun grond op een milieuvriendelijke manier vruchtbaar kunnen houden. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?