RSS

Meiden van Bavaria – FIFA: 1-1

Meiden van Bavaria - FIFA: 1-1

De strijd tussen de FIFA en de Bavaria meisjes, waarover ELF Voetbal gisteren uitgebreid berichtte, heeft een bizar vervolg gekregen. De Zuid-Afrikaanse The Star bericht vanochtend dat de wereldvoetbalbond de 36 meisjes in de tweede helft van de wedstrijd tegen Denemarken heeft opgepakt en lange tijd in de FIFA kantoren laten vasthouden en verhoord.

“We hadden lol, zongen en iedereen fotografeerde ons. Totdat een FIFA-official in de tweede helft naar ons toe kwam met de mededeling dat het niet toegestaan was het Bavariajurkje te dragen. Hij liet ons een keuze: onmiddellijk vrijwillig het stadion uit of anders zou dat hardhandig gebeuren”, vertelt Barbara Kastein, één van de verwijderde dames in de The Star.

Kastein weigerde te vertrekken en werd toen het stadion uitgezet. En dat gebeurde niet met zachte hand. “Veertig stewards omsingelden ons. Ze duwden en trokken ons en een van de meiden viel zelfs van een trap.” De groep van 36 werd gearresteerd en uren ondervraagd. Kastein zelfs tot laat in de avond. “Ze zeiden dat ik zou worden vervolgd en een gevangenisstraf van zes maanden rikeer.”

“Een politiebusje bracht ons terug naar ons hotel, waar ze mijn paspoort wilden hebben. Ze hebben er een kopie van gemaakt en vertelden dat ze het zouden onderzoeken en mij zouden vervolgen. En dat alleen maar vanwege een oranje jurkje”, aldus Kastein.

De krant citeert ook Peer Swinkels, de grote Bavaria-baas, die schande van de actie sprak: “Het is een mooie, modieuze jurk. Volgens mij moeten mensen kunnen dragen wat ze willen. We hebben dit jurkje geïntroduceerd voor koninginnedag en sindsdien dragen Nederlandse vrouwen het op feestdagen, zoals ook een WK is.”

De FIFA noemt het Bavaria-jurkje, waar geen reclame-uiting op staat, een marketing-hinderlaag en vindt het tegen de marketingregels van de wereldvoetbalbond. Bavaria is geen partner van de FIFA.  (Via ELF Voetbal)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. gerrit pijpstra:

    nederlands elftal moet terug uit afrika, als proces tegen deze meiden niet onmiddelijk wordt gestopt…..

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?