RSS

Meiden van Bavaria – FIFA: 1-0

Meiden van Bavaria - FIFA: 1-0

Ze zullen het zich niet gerealiseerd hebben, maar de ‘meiden van Bavaria’ hebben maandagmiddag in Johannesburg hun strijd met de FIFA glansrijk gewonnen.

Nee, in beeld waren ze niet. Althans niet tijdens de live uitzending. Daarvoor heeft de FIFA wel kunnen zorgen. Maar hoe zeer de wereldvoetbal-organisatie met de Hollandse bier-meiden in de maag zat, bleek wel tijdens een zeer bijzonder ‘kijkje in de keuken’ die ELF Voetbal kreeg op weg naar de wedstrijd in Soccer City.

Per ongeluk namelijk was de ELF-equipe niet in een gewone mediabus terecht gekomen, maar in een shuttle die eigenlijk alleen maar bestemd was voor FIFA-bobo’s. Het was dus geen wonder dat Miguel Portela, één van de FIFA-advocaten die is ingehuurd om het merkrecht van de sponsors van de wereldvoetbalbond te beschermen, bijna twee uur lang ongeremd in zijn twee telefoons brulde.

Reden voor alle opwinding was de ‘ambush marketing’ van, onder andere, de biermerken Heineken en Bavaria die – zo vreesde Portela – “over de rug van de officiële biersponsor Budweiser bezig waren om via het WK reclame te maken”. En dat is in de wereld van Portela een misdaad van de eerste orde.

En zo was ELF Voetbal getuige van de ‘winst’ van de Bavaria meiden. Terwijl de Portugees vanuit de in de file staande FIFA-shuttle alle mogelijke bevelen schreeuwde, bleek zijn equipe in Soccer City achter de feiten aan te lopen. Opmerkelijk genoeg werd in eerste instantie aangenomen dat de jurken van de naam van Bavaria voorzien zouden zijn.

Toen een zoektocht naar de naam van het biermerk niks had opgeleverd besloot ELF Voetbal nog maar wat meer olie op het vuur te gooien, door op te merken dat de Bavaria-jurkjes slechts te herkennen zijn aan een klein gouden merkje op borsthoogte van de fraai geboetseerde dames. En toen we daar nog fijntjes aan toe voegde, dat waarschijnlijk heel wat ‘gewone fans’ ook in zo’n jurkje zouden lopen, begon bij de FIFA-man de moed al aardig in de schoenen te zinken.

Na nog nader overleg in de bus kwam via een portofoon ineens de mededeling dat ‘de meisjes gevonden waren en dat ze – ó schrik – het stadion al hadden betreden.’ Nog even wilde Miguel Portela zich niet gewonnen geven. Hij opperde zelfs een ogenblik of het niet mogelijk was om de meisjes hun jurkjes te laten uittrekken. Toen daarop het antwoord kwam dat de aanwezigheid van 25 nagenoeg naakte Hollandse meisjes, wellicht nóg veel meer antireclame zou betekenen gaf hij de strijd op en zakte terug in zijn stoel.

De Bavaria-dames hadden hun strijd met de FIFA ‘dik’ gewonnen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?