RSS

De nieuwste manieren om snel fit te worden

za, jun 12, 2010

Gezondheid en Voeding

De nieuwste manieren om snel fit te worden

Zwaar, leuk en met radicale resultaten, dit zijn de nieuwste fitnesshypes waar elke celeb die wil afvallen het over heeft.

Vier minuten
Kortere, intensieve work-outs zijn de belangrijkste trend in Amerika, met Tabata als koploper. Hierbij wissel je acht sessies van 20 seconden intensieve sport als sprinten, fietsen of gewichtheffen met periodes van acht seconden rust tot je aan vier minuten komt. Je lichaam werkt zo hard dat je metabolisme een boost krijgt, waardoor je sterker en leniger wordt. Het is wel enkel bedoeld voor mensen die al fit zijn. Je kan wel de minder extreme versie gebruiken om snel af te vallen.

Yogalosophy
Vul yoga aan met verstevigende oefeningen en positieve psychologie en je krijgt Yogalosophy. Dit is een routine van twee keer 30 minuten, je hebt ook een turbosessie van 50 minuten. Victoria Beckham zou dit vier keer per week doen. Ook Jennifer Aniston is er fan van: “Je raakt er verslaafd aan, je begint er naar te snakken.” “Je traint er je hele lichaam mee, maar de nadruk ligt op je lagere lichaam”, aldus uitvindster Ingber. Ook is Anti-Gravity Yoga (AGY) een trend, je hangt dan vast in touwen aan het plafond en doet daarin de yogaposities.

De nieuwe Power Plate
De Power Plate traint je spieren door lateraal te trillen en je te dwingen meer spieren te gebruiken om in evenwicht te blijven. De nieuwere versie ‘Bodycore’ werkt met hetzelfde principe maar het zijn tragere verticale trillingen wat je superfit maakt. “Mensen vinden de nieuwe versie comfortabeler”, aldus personal trainer Kevin Hubble. “Het is efficiënter dan de Power Plate en de verticale bewegingen verkleinen het risico op een blessure. Je verbrandt er tot 250 calorieën mee in een half uur.”
 
Extreme Pilates

Cardiolates is de nieuwste vorm van Pilates, het combineert een halfuur Pilates met een halfuur spinning, waardoor je de ultieme work-out krijgt om vet te verbranden. Het verbetert houding, spiersterkte en controle. Dankzij de spinning verbrand je tot 750 calorieën met een sessie.

Spinning voor de armen
Johnny G ontwikkelde spinning en nu ook Kranking. De Krankcycle is een fiets maar je moet trappen met de armen. Het is momenteel ontzettend populair in de Verenigde Staten. Je verbrandt er 293 calorieën mee in een half uur en dit is goed voor de cardiovasculaire fitheid.  Het maakt je bovenlichaam steviger en is ideaal voor wie gespierde armen wil.

Touwen
TRX is een work-out met elastische touwen die hangen aan een stalen frame, deze geven weerstand als je er aan trekt. Het voordeel hiervan is dat je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Jennifer Lopez raakte hiermee terug in vorm na haar zwangerschap. (ep)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?