RSS

Nieuw-Zeeland veiligste land ter wereld

Nieuw-Zeeland veiligste land ter wereld

Nieuw-Zeeland is voor het tweede jaar op rij het meest vreedzame land ter wereld, gevolgd door IJsland en Japan. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Peace Index. Nederland bezet de 27e plaats op de lijst, vijf plaatsen lager dan in 2009.

In het jaarverslag van 2010 staan Oostenrijk en Noorwegen respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Acht van de tien meest vreedzame landen liggen in Europa, voornamelijk in Noord-Europa. Ierland staat namelijk zesde, Denemarken en Luxemburg delen de zevende plaats, Finland is negende en Zweden sluit de top tien af.

De Global Peace Index is een onderzoek uitgevoerd door het Instituut voor Economie en Vrede, een Brits panel van deskundigen en The Economist Intelligence Unit, een onderzoeksinstituut van het tijdschrift Economist.

De index poogt de vreedzaamheid van landen te meten op basis van 23 indicatoren, waaronder conflicten met andere landen, het aantal moorden, het risico op terrorisme, het respect voor mensenrechten en de militaire uitgaven van het land.

Voor het vierde jaar op rij staat Irak op de laatste plaats in de lijst van 149 landen. Het wordt voorafgegaan door Somalië (148e), Afghanistan (147e), Soedan (146e) en Pakistan (145e). (dea)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?