RSS

Maya Oudsten nemen deel aan de Bewustzijnsconvergentie

do, mei 27, 2010

Niet gecategoriseerd

Maya Oudsten nemen deel aan de Bewustzijnsconvergentie

Drie Maya Oudsten, Don Alejandro Oxlaj, Don Rigoberto Itzep en Hunbatz Men, hebben aangegeven deel te nemen aan de Bewustzijnsconvergentie op 17 en 18 juli 2010. Zij zullen op deze data ceremoniën gaan organiseren. De drie oudsten zijn de meest gerespecteerde en bekende woordvoerders van het Maya-volk.

Hunbatz Men is waarschijnlijk de bekendste van de Yucatec Maya Oudsten en is de oprichter van de Maya Mystery Schools. Don Rigoberto Itzep leidt de Wajshakib Batz (8 Apen) ceremoniën in Momostenango in Guatemala, die een belangrijke rol vertolken in het waarborgen van de continuïteit van de kalender tijdens de initiatie van nieuwe ‘daykeepers’. Don Alejandro Oxlaj, Wandering Wolf, is de woordvoerder van de 440-koppige Maya Raad van Oudsten en tevens Opperoudste van de Continentale Raad voor Inheemse Volkeren van zowel Noord- als Zuid-Amerika.

Het ligt voor de hand dat vele andere oudsten ook de Bewustzijnsconvergentie zullen gadeslaan, omdat het gesproken woord zich verspreid door de Maya-landen. Hunbatz Men en Don Alejandro zullen een speciale rol vertolken, omdat ze zorgdragen voor continuïteit van de Harmonische Convergentie uit 1987, waarin ze beiden een sleutelrol hadden. Het kernteam van de Bewustzijnsconvergentie verkondigt met groot genoegen de steun van de Maya Oudsten voor het evenement op 17 en 18 juli. Tevens wordt een oproep gedaan aan alle inheemse volkeren in de wereld om deel te nemen. (Via)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?