RSS

Twee miljoen gratis fietsen voor WK

Twee miljoen gratis fietsen voor WK

De organisatie van het HollandBelgium Bid stelt 2 miljoen gratis fietsen beschikbaar als de FIFA het wereldkampioenschap in 2018 of 2022 aan de ‘lage landen’ toewijst. ‘Dan kunnen de supporters op een milieuvriendelijke manier naar het stadion’, vertelde Ruud Gullit vrijdag aan FIFA-baas Joseph Blatter in Zürich.

Het HollandBelgium Bid presenteerde vrijdag bij Blatter het bidbook voor de organisatie van het WK in 2018 of 2022. Waar andere delegaties in glimmende limousines op het hoofdkantoor van de FIFA arriveerden, verrasten de Nederlanders en Belgen door met de fiets aan te komen.

Cruijff: gewoon trappen
Gullit werd bijgestaan door oud-spelers Johan Cruijff en Paul van Himst en bestuurders Michael van Praag, Harry Been en François de Keersmaeker. Hij benadrukte het milieuvriendelijke karakter van een WK in Nederland en België en wees ook op de kleine afstanden tussen de stadions.

Cruijff legde op geheel eigen wijze aan verslaggevers uit Japan en Korea uit hoe je moet fietsen. ‘Gewoon trappen’, zei de legendarische nummer veertien.

Erg veel concurrenten
Niet alleen Nederland en België willen het WK van 2018 of 2022 houden. Engeland, Australië, Rusland, Spanje/Portugal, Japan, Zuid-Korea, Qatar en Verenigde Staten gaan vrijdag ook op audiëntie bij Blatter. De FIFA beslist op 2 december waar het WK in 2018 en 2022 wordt gehouden. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?